Villányi borász lett az év bortermelője a Magyar Bor Akadémia kiírásán

Március első vasárnapján a budapesti Marriott Hotelben, egy gálaebéd keretében adták át a Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője Magyarországon 2023” címet elismerő oklevelet. A kitüntetést Günzer Tamás villányi borász érdemelte ki. A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért adományozható. […]

Tovább…

330 hektáron kezdődik meg a szüret a Villányi borvidék kékszőlőiben

A szőlősgazdák egy része már augusztus utolsó napjaiban megkezdheti a Villányi borvidék jellegzetes kékszőlőfajtáinak szüretelését a villányi borvidéken. A mintegy 2500 hektáros szőlőtermő-terület hegyközségi tanácsának titkára, Nagy Gergely elmondta, hogy a területen elenyésző mennyiségben jelen lévő fehér szőlőfajták szedése már augusztus közepén megindult, ezután pedig a borvidék sajátosságaként ismert portugieser vörösbort adó kékoportó betakarításával indul meg az igazi szüreti időszak Villányban. […]

Tovább…

Remek vörösborok lesznek a villányi bortermelők 2019-es szüretéből

A mennyiségét tekintve jó átlagos, minőségében pedig kiváló volt az idei szőlőtermés a villányi borvidéken – közölte a 2500 hektáros szőlőtermő-terület hegyközségi tanácsának titkára az MTI-vel a szüret utáni jelentések alapján. Nagy Gergely szerint a termőterület jelentős részében az idén is kékszőlőt termesztettek a gazdák, ez az arány néhány százalékponttal még magasabb is, mint korábban. A termésátlagok az elmúlt évek viszonylatában jónak számítanak. […]

Tovább…