Ha jót akar a marhájának, kiskérődzőjének, NOACK RUMEN Y nyalótömböt vegyen neki

A jó takarmányhasznosuláshoz a szarvasmarháknál, a bendőben jó kondícióban és megfelelő mennyiségben jelen levő mikroorganizmusokra van szükség. Ennek előfeltétele a kiegyenlített gyomor pH. A kiskérődzők nem megfelelő takarmányozása viszont csökkenti a betegségekkel szembeni ellenálló képességüket. A hiányos ásványi anyagellátás betegségekhez és problémákhoz vezet. Mindezekre megoldást nyújt a nyalótömb. […]

Tovább…

NOACK RUMEN Y, a szarvasmarhák és kiskérődzők nyalókája

A jó takarmányhasznosuláshoz a szarvasmarháknál, a bendőben jó kondícióban és megfelelő mennyiségben jelen levő mikroorganizmusokra van szükség. Ennek előfeltétele a kiegyenlített gyomor pH. A kiskérődzők nem megfelelő takarmányozása viszont csökkenti a betegségekkel szembeni ellenálló képességüket. A hiányos ásványi anyagellátás betegségekhez és problémákhoz vezet. Mindezekre megoldást nyújt a nyalótömb. […]

Tovább…

Harc a mikotoxinok ellen, a növények erejével

Az idők során a növények rendkívül kifinomult mechanizmusokat fejlesztettek ki a stresszhatásokkal szemben, ami hatékony stratégia számukra a túlélésért folytatott küzdelemben. Ezért sem elrugaszkodott dolog a növényekre támaszkodni, amikor olyan táplálkozási eszközök fejlesztésén dolgozunk, ami segít az állatoknak a stresszorokhoz való alkalmazkodáshoz. […]

Tovább…

Takarmánytartósítás esős időben

A haszonállatok takarmányszükségletét a tavasztól késő őszig tartó időszakban kell megtermelni. Akkor, amikor azt az időjárás is engedi. Jelenleg viszont éppen az okozza a problémát, hogy nagyon sok a csapadék. Nehéz megfelelőképpen betárolni a takarmányokat a magas nedvességtartalmuk miatt. Ezért most extra figyelmet kell fordítani a tartósításukra, hogy egész évben tárolhatok és az állatokkal etethetőek legyenek. Szerencse, hogy ma Magyarországon elérhető olyan eljárás, ami erjesztéssel ilyen mostoha körülmények között is lehetővé teszi a tartósítást és szilázs-, szenázs-, valamint erjesztett szemes takarmány készítését. […]

Tovább…