A lenmag ötször-hatszor annyi esszenciális zsírsavat tartalmaz, mint amennyi a tengeri halakból kinyerhető

Az olajlen szerény haszonnövény, és nagyon sokáig csak ipari alapanyagot láttak benne, és főként a festékgyártásban használták impregnáló anyagként. A korszerű táplálkozásban azonban újszerű szerepet kapott, mivel rendkívül magas a szervezetünk számára pótolhatatlan Omega-3-zsírsavtartalma.
Az Omega-3 és Omega-6 zsírsavaknak, valamint azok megfelelő arányának nagyon fontos szerepük van az egészségünk szempontjából. Jótékony hatásuk elsődlegesen a szív- és érrendszerre igazolt, hozzájárulnak a betegségek megelőzéséhez és a gyulladásos folyamatok csökkentéséhez. […]

Tovább…

Olajlen – a föld, az állatok és az emberek közös harmóniájáért

Sokszor hallhatunk az egészséges életmódról és a manapság divatos élelmiszerekről, azonban arról még mindig túl kevés szó esik, hogy a minőségi táplálék hogyan kerül a tányérunkra, milyen agráripari összefüggésekre érdemes odafigyelnünk. Mindig fontos lenne fókuszban tartanunk a minőséget és megbízhatóságot táplálkozásunk esetén, hiszen az elfogyasztott vitaminok, nyomelemek, antioxidánsok és rostok hozzájárulnak egészségünk és immunitásunk megőrzéséhez. A minőséghez és megbízhatósághoz pedig szükséges a föld, az állatok és az emberek közös harmóniája. […]

Tovább…