A Kék-Fehér-Szív egyesület célja az élelmiszereink táplálkozási- és környezeti minőségének javítása

A Bleu-Blanc-Coeur, magyar nevén Kék-Fehér-Szív civil szervezet 30 éve dolgozik egy olyan fenntartható mezőgazdaság megvalósításán, ami az élelmiszerek minőségének, a takarmányozás teljesítményének és az állatok egészségének javításán alapul, hogy a végén a fogyasztók egészséges termékekhez jussanak. Jérémie Renaud, a szervezet nemzetközi tevékenységének vezetője május közepén Magyarországon járt a Bureau Veritas konferenciáján, ekkor beszélgettünk vele. […]

Tovább…

Olajlen – a föld, az állatok és az emberek közös harmóniájáért

Sokszor hallhatunk az egészséges életmódról és a manapság divatos élelmiszerekről, azonban arról még mindig túl kevés szó esik, hogy a minőségi táplálék hogyan kerül a tányérunkra, milyen agráripari összefüggésekre érdemes odafigyelnünk. Mindig fontos lenne fókuszban tartanunk a minőséget és megbízhatóságot táplálkozásunk esetén, hiszen az elfogyasztott vitaminok, nyomelemek, antioxidánsok és rostok hozzájárulnak egészségünk és immunitásunk megőrzéséhez. A minőséghez és megbízhatósághoz pedig szükséges a föld, az állatok és az emberek közös harmóniája. […]

Tovább…