Olajlen – a föld, az állatok és az emberek közös harmóniájáért

Sokszor hallhatunk az egészséges életmódról és a manapság divatos élelmiszerekről, azonban arról még mindig túl kevés szó esik, hogy a minőségi táplálék hogyan kerül a tányérunkra, milyen agráripari összefüggésekre érdemes odafigyelnünk. Mindig fontos lenne fókuszban tartanunk a minőséget és megbízhatóságot táplálkozásunk esetén, hiszen az elfogyasztott vitaminok, nyomelemek, antioxidánsok és rostok hozzájárulnak egészségünk és immunitásunk megőrzéséhez. A minőséghez és megbízhatósághoz pedig szükséges a föld, az állatok és az emberek közös harmóniája.

2000-ben gazdálkodók, tenyésztők, tudósok , agronómusok, fogyasztók és orvosok összefogásával alakult meg a francia Bleu-Blanc-Coeur, vagyis a Kék-Fehér-Szív Egyesület a felelősségteljes és fenntartható mezőgazdaság megteremtése érdekében. A megközelítést a nemzeti hatóságok és az ENSZ is elismerte. A szervezet agroökológiai átmenettel segíti a termelési módszerekkel kapcsolatos fenntarthatósági kötelezettségvállalásokat, javítja az élelmiszerek táplálkozási minőségét, tiszteletben tartja az állatok jólétét és egészségét, a növények sokféleségét.

Küzd továbbá az „importált erdőírtás” ellen, miközben a helyi termelők méltányosabb díjazásán dolgozik.

Az egyesület célja a civilizáció okozta károk (rák, cukorbetegség, Alzheimer, stb.) elleni küzdelem az állatok takarmányozásának javítása révén, hogy garantálja a jobb tápanyag minőségű termékeket, mert ha tisztelik a Földet és az állatokat helyesen takarmányozzák, az embereknek jobb minőségű étel jut!

Ehhez a mozgalomhoz csatlakozott a NOACK Magyarország Kft. is, együttműködve további magyar agráripari vállalatokkal, úgy, mint az RWA Magyarország Kft., a Vitafort Zrt és a Gabonakutató Nonprofit Kft. A négy cég együttesen elkötelezte magát a magyar olajlen koordinált termeltetése mellett.

A növény régi múltra tekint vissza, azonban manapság nagyon elenyésző a termesztése, pedig lenne rá igény.

Előreláthatóan 1000 hektáron fog zajlani 2021-től az olajlen termesztés, mely egy zárt láncú termeltetési rendszerben működik majd: leszerződünk a területre, biztosítjuk a megfelelő input anyagokat és technológiát, majd minden megtermelt tonnát visszavásárlunk a partnerektől. Ezzel a kezdeményezéssel lehetőség nyílik fellendíteni az olajlen termesztését Magyarországon.

Keresünk tagokat, termelőket és lenmagtermesztőket egy egészséges, sokszínű Magyarországhoz!

Az immunitás a tányérunkon át épül fel az alapvető mikrotápanyagokból: lipidekből, vitaminokból, nyomelemekből, rostokból és antioxidánsok. A felesleges gyulladásokkal szembeni ellenálló képesség az omega-3 tartalmú élelmiszereken keresztül jön létre. Ha az immunitás és a gyulladás jól szabályozott, több esélyünk van szembeszállni az egészségünket fenyegető kihívásokkal. Soha nem volt a kapcsolat a talajok egészsége, a termőföldek sokszínűsége, a minőség és egészségi állapotunk között ilyen erős. Soha nem volt a megközelítésünkre ennél nagyobb szükségünk. Soha nem volt annyira kötelességünk, hogy mozgósítsuk magunkat a Kék-Fehér-Szív Egyesület szemlélete mellett!

Jelenkezését várjuk az alábbi elérhetőségeken:
Dunántúl: Takács Tamás, ttakacs@noackgroup.com, +36 30 670 6797
Közép-Magyarország: Pászti Zoltán, zpaszti@noackgroup.com, +36 30 825 9814
Alföld: Matejcsik Márk, mmatejcsik@noackgroup.com; +36 30 949 3876

This image has an empty alt attribute; its file name is Noack-logo.jpg

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Takarmánytartósítás esős időben A haszonállatok takarmányszükségletét a tavasztól késő őszig tartó időszakban kell megtermelni. Akkor, amikor azt az időjárás is engedi. Jelenleg vis...
Harc a mikotoxinok ellen, a növények erejével Az idők során a növények rendkívül kifinomult mechanizmusokat fejlesztettek ki a stresszhatásokkal szemben, ami hatékony stratégia számukra a túlélés...
NOACK RUMEN Y, a szarvasmarhák és kiskérődzők nyal... A jó takarmányhasznosuláshoz a szarvasmarháknál, a bendőben jó kondícióban és megfelelő mennyiségben jelen levő mikroorganizmusokra van szükség. Enne...
Ha jót akar a marhájának, kiskérődzőjének, NOACK R... A jó takarmányhasznosuláshoz a szarvasmarháknál, a bendőben jó kondícióban és megfelelő mennyiségben jelen levő mikroorganizmusokra van szükség. Enne...
BIO-SIL®+NOACK-SIL2 a nehezen silózható takarmányh... A megfelelő és bevizsgált tejsavbaktériumok (BIO-SIL®) és a pufferolt hangyasav (SIL2 NA) kombinációjának összegzett hatása biztosítja a közepesen ne...
A lenmag alapú takarmányozás A „Bleu-Blanc-Cœur” (Kék-Fehér-Szív) szövetséget 2000-ben hozták létre Franciaországban gazdálkodók, tudósok, agrármérnökök, orvosok és a fogyasztók ...