Szabaduljon meg a toxinoktól, mielőtt nagy károkat okozhatnak! Megoldások a Noack Magyarország Kft.-től

A globális felmelegedés új kihívások elé állítja a termelőket és az őket kiszolgáló cégeket. Az időjárás totálisan megváltozott, környezetünkben eltűntek az évszakok, az eső nem mindig akkor jön és abban a mennyiségben, ahogy kell. Növényeinknek és állatainknak egyre stressztűrőbbnek kell lenniük, a belőlük készülő élelmiszereknek pedig jól ellenőrzöttnek. A különböző mikotoxinok által okozott kihívásokat mindenki jól ismeri, ideje a problémára adott válaszokat is közelebbről megvizsgálni. Az élelmiszerlánc szereplőinek olyan minőségi személetű gyakorlatokat kell követniük, mely biztosítja, hogy tevékenységük mind a jogszabályi elősírásoknak, mind a fogyasztói elvárásoknak megfelelhessen. Alapanyag- és késztermékoldalon is megjelennek azok a veszélyes szabályozási pontok, ahol professzionális, de egyszerű és költséghatékony segítségre lehet szükség.

A Noack Magyarország Kft., immáron a Barentz csoport tagjaként, kínálja különböző megoldásait a növénytermesztők, állattenyésztők, élelmiszeripari cégek számára a mikotoxinok elleni harcban. Cégünket a 30 éves tapasztalaton alapuló piaci ismeret, a motiváció és a jövőbe vetett hit jellemzi. Prioritásként tekintünk a megoldás-orientált megközelítésekre és a legmagasabb minőség iránti elkötelezettségre.

Mivel a teljes élelmiszerláncot elérjük, komplex megoldásokkal tudunk szolgálni az olyan problémákra, mint a mikotoxinok.

Minden a biztonságos alapanyagokkal kezdődik: egyszerű és gyors tesztmegoldások a toxinok kimutatására

A 2021-es évben Magyarország több régiójában is találtak aflatoxinnal szennyeződött kukoricát. Ahhoz, hogy csakis biztonságos, szennyeződésmentes alapanyagot vásároljunk, elengedhetetlen a gyors, saját ellenőrzés alkalmazása. A magyar piacon is számos helyen bizonyított Neogen Raptor készülékkel és Reveal Q +MAX tesztekkel egy extrakciót használva lehet többféle toxint kimutatni gabonákból és más terményekből, rövid idő alatt. Egyszerre akár 3 minta is mérhető a hazánkban előforduló leggyakoribb toxinokat kimutató tesztekkel.

Az aflatoxin M1 variánsa a tejben is megjelenik, és az emberi egészségre is káros, karcinogén anyag. A Noack által forgalmazott Unisensor készülékkel és AflaSensor tesztekkel az aflatoxin M1 kimutatása tejből rutinszerű művelet, és fontos biztonsági elem a minőségbiztosítási rendszerben.

Az aflatoxin és a DON toxin jelenléte a takarmányban komoly gazdasági károkat tud okozni.

A DON toxin a tejelő tehenekben komoly gyulladási folyamatokat indít el, emeli a szomatikus sejtszámot és csökkenti a tej beltartalmát. A megnövekedő állatorvosi költségek mellett a romló tejminőség komolyan veszélyeztetheti a tejtermelő jövedelmezőségét.

Milyen megoldásokat biztosít a Noack a mikotoxinok ellen a takarmányozás során?

  • A tömegtakarmányok tartósítása speciális szerves savakkal (FF Chemicals) és különleges homofermentatív tejsav-baktériummal (Dr. Pieper) a Noack által régóta javasolt módszere. Szaktanácsadóink felmérik a lehetőségeket, és adagolási javaslattal, valamint kijuttató berendezésekkel segítik a szakszerű tartósítást.
  • A gyógynövény-koncentrátumot, hidrolizált-élesztőt és nagy tisztaságú bentonitot tartalmazó takarmánykiegészítőnk, az Anco Fit Farm, tehenek, baromfik, és sertések számára kínál lehetőséget ellenállóbbá válni a különböző stresszfaktorokkal szemben. Az Anco Fit Farm alkalmazása toxinkötőként komoly problémák megelőzését teszi lehetővé mind állategészségügyi, mind termelés-biztonsági szempontból.

Akár rendszeres, önellenőrző teszteléssel, akár toxinkötő alkalmazásával komoly lépés tehető a biztonságos működés felé. Nem érdemes megvárni, míg az aflatoxin, vagy bármilyen más toxin konkrét anyagi károkat okoz gazdaságának vagy vállalkozásának! Kérjen tanácsadást kollégáinktól, és segítünk megtalálni az optimális módszert a mikotoxinok elleni védekezéshez!

Bővebb információt honlapunkon és értékesítő kollégáinktól kaphat:

Kérdés esetén keresse kollégáinkat:

Kelet-Magyarország:
Matejcsik Márk
mmatejcsik@noackgroup.com
+36-30-949-3876

Dunántúl:
Pászti Zoltán
zpaszti@noackgroup.com
+36-30-825-9814

Központi elérhetőségünk:
office.hu@noackgroup.com
+36-1-246-6527

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Ez ám a dilemma: GMO megoldás semlegesíti az erős ... Az aflatoxin már évtizedek óta okoz fejtörést az élelmiszeriparnak. A betakarított kukoricát rendszeresen megvizsgálják és ha aflatoxint tartalmaz, az...
Hogyan csökkenthető az aflatoxin szennyeződés a te... Határérték feletti aflatoxin szennyeződés esetén a tej emberi fogyasztásra veszélyes anyaggá válik. A biztonságos, határérték alatti aflatoxin-tartalm...
Takarmánytartósítás esős időben A haszonállatok takarmányszükségletét a tavasztól késő őszig tartó időszakban kell megtermelni. Akkor, amikor azt az időjárás is engedi. Jelenleg vis...
Harc a mikotoxinok ellen, a növények erejével Az idők során a növények rendkívül kifinomult mechanizmusokat fejlesztettek ki a stresszhatásokkal szemben, ami hatékony stratégia számukra a túlélés...
NOACK RUMEN Y, a szarvasmarhák és kiskérődzők nyal... A jó takarmányhasznosuláshoz a szarvasmarháknál, a bendőben jó kondícióban és megfelelő mennyiségben jelen levő mikroorganizmusokra van szükség. Enne...
Ha jót akar a marhájának, kiskérődzőjének, NOACK R... A jó takarmányhasznosuláshoz a szarvasmarháknál, a bendőben jó kondícióban és megfelelő mennyiségben jelen levő mikroorganizmusokra van szükség. Enne...