Milyen élelmiszert tároljunk a hűtőben – és mit ne?!

Lehet tárolni pincében, kamrában, konyhaszekrényben vagy hűtőszekrényben, csak nem mindegy, hogy mit és hol. Hasznos dolog ismerni azt, hogy melyik élelmiszert hogyan érdemes tárolni, van ugyanis amit felesleges hűtőbe tenni, míg másoknál hűtéssel lehet a legjobban és legtovább megőrizni a minőséget, de olyanok is vannak, amelyeknél a hűtés kifejezetten árt. A tárolás nem egyenlő a hűtéssel… […]

Tovább…

Letölthető kisokos, hogy ha jön a második hullám, ne menjen olyan sok élelmiszer a pocsékba

A Covid-19 járvány idején Magyarországon is jellemző volt a pánikvásárlás, ami a védekezés szempontjából kedvezőtlen tömegjeleneteket eredményezett az üzletekben. A legtöbb család körülbelül kétheti élelmiszertartalékot igyekezett felhalmozni, ám a felhalmozott készletek gyakran veszendőbe mennek. Éppen ezért a Nébih összeállított egy útmutatót, amely segítséget nyújt az élelmiszerek tudatosabb tartalékolásához. A kiadvány hasznos tanácsokat, ötleteket tartalmaz többek között az otthoni élelmiszertartalék összetételére, tárolására, felhasználására és természetesen az élelmiszerhulladék keletkezésének elkerülésére. […]

Tovább…

Tárolja igy a zöldségeket és a gyümölcsöket, később romlanak meg

Kevés zöldséget és gyümölcsöt vásárol, valamint fogyaszt a magyar, ellenben a megvásárolt élelemiszer egy jó részét kidobjuk a szemétbe. Személyenként több 10 kilogrammot évente. Pedig van néhány praktika, amivel tovább frissek maradnak a zöldségek és a gyümölcsök. […]

Tovább…