Milyen élelmiszert tároljunk a hűtőben – és mit ne?!

Lehet tárolni pincében, kamrában, konyhaszekrényben vagy hűtőszekrényben, csak nem mindegy, hogy mit és hol. Hasznos dolog ismerni azt, hogy melyik élelmiszert hogyan érdemes tárolni, van ugyanis amit felesleges hűtőbe tenni, míg másoknál hűtéssel lehet a legjobban és legtovább megőrizni a minőséget, de olyanok is vannak, amelyeknél a hűtés kifejezetten árt. A tárolás nem egyenlő a hűtéssel… […]

Tovább…

Jó megoldások az energiaköltségek csökkentésére a gazdaságokban

Számos olyan megtakarítási lehetőség van a mezőgazdaságban, amely kedvez a klímának és a költséghatékonyságnak, ráadásul használatukkal nagyobb energiafüggetlenség érhető el. Minden energiatakarékossági intézkedés hosszú távon csökkenti az energiaszükségletet, és alkalmassá teszi a gazdaságot a jövőbeni energetikai innovációkra. […]

Tovább…

Coolpigs: stratégiai kutatás a hőstressz elleni küzdelemre a sertéstartó telepeken

Egy 4 éves kutatási kezdeményezés kezdetén, amelynek célja egy gyakorlatilag és gazdaságilag megvalósítható hosszú távú hőségterv kidolgozása a sertéságazat számára, belga kutatók 8 olyan stratégiát dolgoztak ki, amelyek segíthetnek a sertéstenyésztőknek a hőstresszel kapcsolatos problémák leküzdésében.
A rendkívül meleg nyarak száma valószínűleg növekedni fog, és ezzel együtt a „forrónak” minősített napok száma is. A sertések különösen érzékenyek a hőségre, mivel nehezen izzadnak, és korlátozott a tüdő- és szívműködésük. […]

Tovább…