Milyen élelmiszert tároljunk a hűtőben – és mit ne?!

Lehet tárolni pincében, kamrában, konyhaszekrényben vagy hűtőszekrényben, csak nem mindegy, hogy mit és hol. Hasznos dolog ismerni azt, hogy melyik élelmiszert hogyan érdemes tárolni, van ugyanis amit felesleges hűtőbe tenni, míg másoknál hűtéssel lehet a legjobban és legtovább megőrizni a minőséget, de olyanok is vannak, amelyeknél a hűtés kifejezetten árt. A tárolás nem egyenlő a hűtéssel… […]

Tovább…

Sokadik virágkorukat élik a tárolás ősi módszerei

Rengeteget spórolhatunk, ha egy kicsit jobban figyelünk arra, miként tudjuk kihasználni az ingatlanunk adta lehetőségeket. Ha rendelkezünk pincével vagy kamrával, egészen biztos, hogy a megfelelő tárolással rengeteg pénzt megtakaríthatunk, hogy az őszi, téli időszakban ne keljen boltban megvásárolni a zöldségeket, gyümölcsöket. Ehhez viszont ismerni kell, mit és hogyan tárolhatunk. […]

Tovább…

Így fagyasszunk le zöldségeket és gyümölcsöket, hogy később is ízletesek legyenek

Fagyasztóval könnyű megőrizni a most vagy a közeljövőben leszedett friss zöldségeket és gyümölcsöket télire. Közismert, hogy bezacskózva vagy bedobozolva kerülhetnek bele az élelmiszerek. De azért van néhány praktika, ami segít abban, hogy felhasználáskor ne érjen bennünket csalódás. […]

Tovább…

Tárolja igy a zöldségeket és a gyümölcsöket, később romlanak meg

Kevés zöldséget és gyümölcsöt vásárol, valamint fogyaszt a magyar, ellenben a megvásárolt élelemiszer egy jó részét kidobjuk a szemétbe. Személyenként több 10 kilogrammot évente. Pedig van néhány praktika, amivel tovább frissek maradnak a zöldségek és a gyümölcsök. […]

Tovább…

Legyünk bátrak! Tároljuk el kertünk terményeit!

Az ősz a betakarítás időszaka mind zöldség, mind gyümölcsfronton. A hobbikertészek a betakarított zöldséget és gyümölcsöt – mintha boltban vennék – mielőbb, még frissen elfogyasztják. Pedig ha szakszerűen tároljuk el a betakarított termést, elkerülhetjük a rossz tárolásból származó veszteséget. […]

Tovább…