Gyorsuló ütemben romlanak a magyar termőtalajok

A magyar termőtalajok minőségének gyorsuló romlása az elmúlt évtizedekben folytatott intenzív mezőgazdasági termelés egyes termesztéstechnológiai elemeinek következménye. A minőségi romlás egyik mutatója pedig a talajok szervesanyag-tartalmának csökkenése. A mezőgazdasági területek termékenységét olyan káros folyamatok is ronthatják, amelyeket nem közvetlenül az emberi tevékenység befolyásol. […]

Tovább…

Igazi világújdonság a fóliák között

A fóliasátrak építése egyre népszerűbb, mivel az üvegházakkal összehasonlítva viszonylagosan kisebb a létesítési és üzemeltetési költsége. Egy fóliasátor tehát az üvegház költséghatékony alternatívája. Persze csak akkor, ha a megfelelő agrofólia kerül felhasználásra. A Schetelig cégcsoport termékei között keresve megtalálhatjuk a minőségi termékeket minden igényre, köztük egy világújdonságot is. […]

Tovább…

Ellenőrzések jönnek a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatással kapcsolatban

A Vidékfejlesztési Program keretében – a VP3-14.1.1-16 kódszámon – meghirdetett, „A tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás” a részt vevő gazdálkodók számára jelentős adminisztratív és gyakorlati teendőt előíró, de tevékenységüket nagymértékben segítő pályázat.  […]

Tovább…

Koktélparadicsom hazai forrásból

A Délalföldi Kertészek Szövetkezete rendezett szakmai fórumot a zöldséghajtatás időszerű szervezési és technológiai kérdéseinek elemzésére és megvitatására. Az ágazat általános kérdéseivel foglalkozó előadások, mint a fejlesztési irányok és lehetőségek, a szaktanácsadás időszerű kérdései mellett a termesztéstechnológiai kérdések is napirendre kerültek. […]

Tovább…

Tej, ami meghosszabbítja az életet, de nincs benne fehérje és kalcium

Egyre terjednek a hagyományos ételeket és italokat felváltó alternatív élelmiszerek. Ilyenek a tehéntejet helyettesíteni hivatott növényi alapú tejek is, mint például a mandulatej. A mandula segít a fogyásban és a különböző betegségek kialakulásának megelőzésében, mint például az Alzheimer-kór és a rák bizonyos típusai. Sokan pedig azért fogyasztják, mert laktózérzékenyek, vagy allergiásak a tejfehérjére. […]

Tovább…