Csaknem mindegyik sertéstartó gazdaság fertőzött szalmonellával Németországban

Német kutatók megállapították, hogy a karámokból vett lábminták és az elérhető felületekről vett környezeti minták alkalmasak-e a szalmonellával szennyezett területek azonosítására a kocafarmokon. A szalmonella gyakori okozója járványoknak, hasmenéses megbetegedéseknek és vérmérgezésnek. A sertések pedig sokszor a szalmonella forrásainak számítanak az élelmiszerláncban, gyakran klinikai tünetek nélkül. […]

Tovább…

Tömeges ételmérgezések Európában: ki kell dobni, vagy vissza kell vinni az érintett termékeket

Élelmiszereket hívtak vissza Európa-szerte miután az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Belgiumból, Németországból, Írországból, Luxemburgból és Dániából is tömeges ételmérgezéseket jelentettek. Az említett országok figyelmeztették a fogyasztókat, hogy vigyék vissza vagy dobják ki a szóban forgó termékeket, mert sok ember megbetegedett szalmonella- és Escherichia coli-fertőzésben. […]

Tovább…