Amikor igény az épületen belüli speciális körülmények biztosítása: egy húsüzem tervezése

Mezőgazdasági termények tárolása, élelmiszer feldolgozás során gyakran elvárás az épületen belüli, az átlagostól eltérő klíma kialakítása. Különleges igényként merülhet fel hűtőkamrák, hűtőházak, esetleg csíramentes ún. tiszta terek kialakításának szükségessége, ahogy ez egy húsüzem esetén kézenfekvő. Ilyen épületek, épületrészek tervezése és építése speciális szaktudást igényel, ahogy speciális, de mára a mezőgazdasági termelés számára is elérhető építési megoldások alkalmazását is feltételezi. Európai színvonalú üzemkomplexum tervezése zajlik Dél-Magyarországon, Bírján községben. A tulajdonos célja, hogy a környéken ismét elterjedjen a marhahús fogyasztása, de a célok között szerepelt a nemzetközi piacra történő kiszállítás lehetősége is, így az állattartáson túlmenően saját feldolgozó és tárolókapacitás kiépítése mellett […]

Tovább…