Nincs elég hely a világon az egészséges étrendhez

Ha mindenki egészséges étrendet akarna fogyasztani, nem lenne számukra elegendő zöldség és gyümölcs a világon. A kanadai Guelphi Egyetem kutatói összevetették a világ mezőgazdasági termelését a táplálkozási szakemberek által ajánlott egészséges étrenddel, és jelentős eltérést állapítottak meg a zöldség- és gyümölcstermesztés, valamint a világ lakosságának jelenlegi szükséglete között. […]

Tovább…

A vegetarianizmus az egyik kulcs a klímaváltozás ellen

A növényi eredetű ételekben gazdag, de húsban szegény flexitáriánus étrendre való áttérés, az élelmiszerhulladék felére csökkentése, valamint a mezőgazdasági termelés fejlesztése a három kulcslépés, hogy az emberiség fenntartható jövőt építsen ki magának 2050-re. A húsfogyasztás visszafogása sokat segíthet az emberiség fenntarthatóbb létezésében. […]

Tovább…

Nem eszik elég marhahúst a magyar, a kamara lépett

Újabb ágazatot támogat fogyasztásösztönző kampánnyal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Ezúttal a szarvasmarha-, azon belül is a húsmarhaágazat a kedvezményezett. A marhahús fogyasztást népszerűsítő kampány mellett szól az is, hogy bár a statisztikai adatok szerint 2004 óta közel négyszeresére -148 ezer egyedre- bővült a húshasznú tehénállomány, ám ezzel nem emelkedett egyenes arányban a hazai fogyasztás. […]

Tovább…

Mindenki fele ennyi húst ehetne a fenntarthatóság jegyében

A húsfogyasztásuk felére csökkentésére biztatják Németország és a többi fejlett ipari ország polgárait a közelmúltban megjelent idei Húsatlasz kiadványban. A kezdeményezők a Zöldek pártjához közeli Heinrich Böll Alapítvány és a Németországi Környezet- és Természetvédelmi Szövetség (BUND) szakértői. Szerintük az országuk egyelőre még nem lehet Európa példaképe a haszonállatok védelmében, legfeljebb a középmezőnyben van jelen. […]

Tovább…