Ha hízómarhákat tart, figyeljen: Húsmarha-szeminárium lesz Gödöllőn

Február 5-én, Gödöllőn tartják meg a Húsmarha-szeminárium rendezvényt, ami továbbképzés jellegű, technológia- és gyakorlatorientált, ezért elsősorban gyakorló szakembereket várnak. A tematikát úgy állították össze, hogy az alapfokú végzettségtől a felsőfokú végzettségig mindenki kapjon hasznosítható információkat a nap folyamán. […]

Tovább…

Szállíthatjuk Szingapúrba a magyar nyulat és a marhát

A magyar nyúltenyésztésünk jellemzően exportorientált ágazat, a hazánkban előállított, évi több mint 10 ezer tonna nyúlhús döntő többsége külföldre kerül. A magyar marhahús kivitele pedig a januártól júliusig terjedő időszakban 16 százalékkal, mintegy 9 ezer tonnára emelkedett. Mindkét ágazat számára kedvező hír, hogy 5  újabb húsipari vállalat értékesíthet magyar nyulat és marhát Szingapúrba. […]

Tovább…

A marhahús előállítása okozza a legnagyobb gondokat

Átfogó elemzést készítettek el az élelmiszertermelés környezeti hatásairól brit és svájci kutatók. Az adatok alapján megállapították, hogy a hús- és tejtermékek fogyasztásának visszafogása lehet a leghatásosabb mód a bolygóra gyakorolt hatások csökkentésének. A marhahús előállítása okozza a legnagyobb gondokat. […]

Tovább…

Az uniós marhahús újra utat talált Kínába

Az Európai Unió tagállamai közül elsőként Írország kapott engedélyt a kínai hatóságoktól arra, hogy hosszú szünet után újraindítsa a marhahús exportját az ázsiai országba. Kína még a 90-es években függesztette fel a marhahús behozatalát az Európai Unióból és így részben Írországból, valamint valamivel később az Egyesült Államokból a szivacsos agyvelőgyulladás (BSE), azaz a kergemarhakór-járvány veszélye miatt. […]

Tovább…

Nem eszik elég marhahúst a magyar, a kamara lépett

Újabb ágazatot támogat fogyasztásösztönző kampánnyal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Ezúttal a szarvasmarha-, azon belül is a húsmarhaágazat a kedvezményezett. A marhahús fogyasztást népszerűsítő kampány mellett szól az is, hogy bár a statisztikai adatok szerint 2004 óta közel négyszeresére -148 ezer egyedre- bővült a húshasznú tehénállomány, ám ezzel nem emelkedett egyenes arányban a hazai fogyasztás. […]

Tovább…

Az USA-beli McDonald’s árul antibiotikumos húst, de mi a helyzet a magyarral?

Kizárólag betegségek kezelésére és állatorvosi rendelésre fordulhat elő, hogy a McDonald’s Magyarországnak beszállított haszonállatok antibiotikumokat kapnak – állítja a gyorsétteremlánc. A vállalat szerint az állatok takarmányozásában a gazdaságok nem használnak hormonokat, génmódosított anyagokat és hozamfokozókat sem. Az Egyesült Államokban ugyanakkor komoly támadások érik az ottani McDonald’s-ot az antibiotikumos húsok miatt. […]

Tovább…