Tudósok bejelentették, hogy fontos felfedezést tettek a sertések reprodukciós zavarokkal és légzőszervi tünetekkel járó szindrómája (PRRS) vírusával kapcsolatban, amely lehetővé teszi jobb vakcinák létrehozását. […]
sertéstenyésztés
A hidrolizálható tanninok csökkentik a sertés lipidoxidációját
Egy olasz kutatócsoport a közelmúltban értékelte az étrendi hidrolizálható tanninok hatását a sertéshús teljesítményére és minőségére. […]
Csoport, harc, jóllét, sertések – német tanácsok I. rész
Mielőtt egy gazdálkodó sertéstartásba kezdene, alaposan mérlegelnie kell néhány kérdést. A hibákat csak jó felkészüléssel lehet elkerülni. Túllépve a sertések társas viselkedésének elméleti elvein és az állatjóléti követelményeken, ebben az összeállításban néhány ajánlást olvashat arra vonatkozóan, hogyan lehet a legjobban csoportosítani a kocákat a gazdaságban, gyakorlati példákkal illusztrálva a lehetséges megoldásokat. […]
Sertéstartásba fektet be a vezető orosz brojlerhús-termelő GAP Resource
A GAP Resource, a vezető orosz brojlerhús-termelő megvásárolta a Shuvalovo mezőgazdasági üzemet. Ez a cég sertéshústermelésre és húsfeldolgozásra specializálódott. […]
Jól jön a zsírsavak antibakteriális potenciálja
A malacok elválasztása olyan időszakban történik, amikor emésztőrendszerük és immunrendszerük még éretlen. Az elválasztás során a malacok új környezetnek és különböző alomból származó malacoknak vannak kitéve. Emellett a stressz a bélmikrobióta diszbiózisát okozza. A nem emészthető szénhidrátok mikrobák általi fermentációjának fő végtermékei a rövid szénláncú zsírsavak, mint például a butirát és az acetát. […]