Jól jön a zsírsavak antibakteriális potenciálja

A malacok elválasztása olyan időszakban történik, amikor emésztőrendszerük és immunrendszerük még éretlen. Az elválasztás során a malacok új környezetnek és különböző alomból származó malacoknak vannak kitéve. Emellett a stressz a bélmikrobióta diszbiózisát okozza. A nem emészthető szénhidrátok mikrobák általi fermentációjának fő végtermékei a rövid szénláncú zsírsavak, mint például a butirát és az acetát. […]

Tovább…

Visszatérhet a konyhákba a disznózsír

Ahogy egyre több információt közöltek a telítetlen zsírsavak előnyös hatásairól, úgy romlott az állati zsírok megítélése. Elterjedt a köztudatban, hogy a telített zsírsavak fogyasztása rossz, a telítetleneké pedig jó hatású. Eszerint a sok telített zsírsavat tartalmazó állati zsírok a magas koleszterinszintért és több érrendszeri betegségért is felelősek. Ezek miatt is szorult a háttérbe a disznózsír fogyasztása. […]

Tovább…