A Kék-Fehér-Szív egyesület célja az élelmiszereink táplálkozási- és környezeti minőségének javítása

A Bleu-Blanc-Coeur, magyar nevén Kék-Fehér-Szív civil szervezet 30 éve dolgozik egy olyan fenntartható mezőgazdaság megvalósításán, ami az élelmiszerek minőségének, a takarmányozás teljesítményének és az állatok egészségének javításán alapul, hogy a végén a fogyasztók egészséges termékekhez jussanak. Jérémie Renaud, a szervezet nemzetközi tevékenységének vezetője május közepén Magyarországon járt a Bureau Veritas konferenciáján, ekkor beszélgettünk vele. […]

Tovább…

A termékeladásokon túl tudástranszferre is törekszik az UBM

Az UBM csoport hazánk 100%-ban magyar tulajdonú, piacvezető takarmánygyártója, gabona és fehérjekereskedő cégcsoportja. A 30. Alföldi Állattenyésztés és Mezőgazda Napok termékdíjátadóján a nagydíjat is ők kapták a tejelőtehenek pálmaolajmentes takarmányozásának és az ezt tanúsító védjegy kidolgozásáért. Ennek apropóján Bustyaházai Lászlóval, a cégcsoport ügyvezető igazgatójával beszélgettünk. […]

Tovább…

Metánhatékonysági mutató – genetikai megoldás az alacsony metántermelésű tehenek előállítására és az állomány metánkibocsátásának mérésére

A metánhatékonysági index használatával hihetetlen módon 2050-re, akár 20%-kal csökkenthető a tehenek jelenlegi metánkibocsátási értéke. Minél nagyobb mértékben javító egy bika a metánhatékonysági mutató tekintetében, annál nagyobb mértékű lehet az előrehaladás. […]

Tovább…

3 jótanács az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokról

2023. május 4-től 6-ig tartott Hódmezővásárhelyen az év egyik legjelentősebb agráreseménye az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok. A magyar mezőgazdaság legnagyobb szakmai találkozója és vására az állattenyésztés ágazatait és tevékenységeit mutatja be. Három ágazatból kérdeztünk meg résztvevő vállalkozásokat, hogy mutassanak be egy-egy általuk forgalmazott növénytermesztési, állattenyésztési terméket. […]

Tovább…

5 szakember a takarmányipar következő 5 évéről

Az elmúlt hónapok elszálló inputköltségei nehéz helyzetbe hozták a hazai takarmány- és takarmánykiegészítő gyártókat, -forgalmazókat és az állattartókat is. Ráadásul nagy rajtuk a nyomás a fenntarthatósági elvárások térnyerése miatt is. Éppen ezért megkérdeztünk öt érintett cég képviselőjét, hogy szerintük hogyan fog megváltozni a takarmányok összetétele a következő 5 évben, milyen egyéb trendek várhatók az iparágukban, mik lesznek a legelterjedtebb fehérjeforrások, és végezetül arra kértül őket, hogy mutassák be cégük egyik leginnovatívabb termékét. Válaszaikat az alábbiakban olvashatják. […]

Tovább…