Erősen érződik az orosz embargó hatása az almaágazatban. A szabolcsi almásgazdák jelezték a problémát, ami szerint a hűtőházakban tárolt almakészletek értékesítése szinte már lehetetlen. A lengyel termés beszivárgása sem segít a helyzeten. […]
Címke: almatermesztés
Kevés az alma, de 100%-ban értékesíthető lehet!
Az idei almatermés messze alulmúlta a számításokat. Az aszály miatt a tavalyi, majdnem 900 ezer tonnás terméshozamhoz képest idén csak 450 ezer tonna almát tudtak betakarítani a gazdák. Most még fontosabb szerephez jut a tárolás. […]
Jóval kevesebb gyümölcs termett idén, mint tavaly
A becslések szerint mintegy 30 százalékkal kevesebb gyümölcs termett az idén mint tavaly. Nem csoda ez, a múlt évben rekordtermést takarítottak be a termelők. Akkor összesen 1,3 millió tonna gyümölcs termett az országban. Az idén 850-900 ezer tonna gyümölcsre lehet számítani. […]
Hungarikum lehet az almából is
Az alma népszerűsítésével indul idén az idénytermékek kampánya és nem titkolt cél, hogy ez a gyümölcs szerepeljen a hungarikumok listáján is. Később a baromfi termékek, borok és halak reklámkampánya is elindul. […]
Szép az alma, jó az ára
A tolnai almás gazdák jó szezonról számolnak be. Véleményük szerint az idei termés kiválóra sikeredett és az ára is jelentősen emelkedett a tavalyihoz képest. […]
Szüreten túl, metszésen innen
A hazai mintegy 25 ezer hektáron termő almafák nagyrészét már megszabadították a gyümölcsöktől, így az almaszüret javarészt lezajlott. A tavalyi jég után idén a fagy okozott fejtörést a gazdáknak. Almapiaci körkép következik. […]
A térinformatika már az almatermesztést is segíti
Magyarország az almatermesztésben és az informatikai újdonságok terén is élen jár. De mi történik, ha ezt a kettőt összehozzuk? […]
Kevesebb termés, normalizálódó árak
Tavaly rekordnak számító, 900.000 tonnás almatermés került le hazánk fáiról. Az árak ennek megfelelően rendkívül alacsonyan alakultak. Ezzel szemben idén Európában sehol nem várható kiemelkedő termés, így az árak és ezzel együtt a termelők helyzete is javulhat. […]