Ismét lecsapott a törvény keze, ezúttal Győr-Moson-Sopron megyében razziázott a Nébih. Egy húsboltban és a hozzá tartozó előállító üzemében számtalan problémát találtak az ellenőrök. Olyan dolgokat is láttak, amiket talán még ezelőtt soha.
A leromlott műszaki állapotú Pál-Húsbolt és Feldolgozó Kft. boltjában és a hozzá tartozó előállító helyen a szakemberek minősíthetetlen higiéniai körülményekkel találták szemben magukat. Az egység teljes területén nem volt folyó meleg víz, sőt, a higiénikus kézmosás feltételei is hiányoztak. Mosogatáshoz egy fatüzelésű kazán nyitott tartályából nyertek meleg vizet az itt dolgozók.

Akkora volt a zsúfoltság az előállító helyen, hogy több résztevékenységet az udvaron végeztek a dolgozók: kint főttek a sertésfejek és a zsírsütéshez használt üst is a szabadban kapott helyet.
A pácolós hűtőkamra mutatta az egyik legdurvább higiéniai szabálytalanságot, az itt elhelyezett termékeken ugyanis egérrágás nyomait lehetett felfedezni és egérürülékkel is találkoztak az ellenőrök. Az előállítás során keletkezett selejtet, valamint a kereskedelmi egységekből származó visszárut elkülönítés és jelölés nélkül, egyéb felhasználásra szánt élelmiszerekkel együtt tárolták.
Az említett problémák mellett adminisztrációs hiányosságokra is fény derült a vizsgálat során. Végül a szakértők összesen 120 tétel, több mint 9,5 tonna élelmiszer forgalomból történő kivonását és megsemmisítését rendelték el. A tulajdonos milliós bírságra számíthat.