A dán multinacionális sörgyártó „lépéseket tesz” három úttörő márkával az Egyesült Királyságban, Finnországban és Franciaországban afelé, hogy 2040-re 100%-ban regeneratív mezőgazdasági gyakorlatokat alkalmazzon. A márkák kötelezettségvállalása a cégcsoport új, ZERO Farming Footprint (Nulla mezőgazdasági lábnyom) célkitűzésének részét képezik a nemrégiben indított, Together Towards Zero and Beyond (Együtt a zéró felé és azon túl) elnevezésű ESG-programon belül.
Jól halad a Carlsberg Csoport globális ellátási láncában a regeneratív gazdálkodásra való áttérés terén – írta a Trade Magazin.

Céljuk a vállalati ökológiai lábnyom nullára csökkentése
“A Together Towards ZERO programunkat új ESG törekvésekkel bővítve Together Towards ZERO and Beyond-dá fejlesztettük, melyben a mezőgazdáság is fontos szerepet játszik. Mezőgazdásági tevékenységeink céljául az ökológiai lábnyomunk nullára redukálását tűztük ki. Új célkitűzésünk számos tevékenységet és mérföldkövet foglal magában az upstream ellátási láncunkban, a 2030-as és a 2040-es évig bezárólag” – fogalmaztak a Carlsberg magyarországi weboldalán.
Azt is leírták, hogy a nyersanyagaikat fenntartható forrásból, regeneratív mezőgazdasági tevékenységgel szerzik be. Ez 2030-re az összes nyersanyaguk 30%-át, 2040-re pedig teljes egészét érinti majd.
A teljes értéklánc, a főzdék és a villamosenergia
A ZERO ökológiai lábnyom vállalásuk elérése érdekében folytatott tevékenységeik további szén-dioxid-kibocsátással kapcsolatos előnyöket eredményeznek, amelyek hozzájárulnak a 2040-re vállalt karbonsemlegesség eléréséhez a teljes értékláncukban – írták.
2030-ra ZERO szén-dioxid kibocsátás a főzdéiknél 30%-kal kisebb sör-karbonlábnyomot eredményez, továbbá minden megújuló villamosenergiának új forrásból kell származnia (például áramvásárlási szerződések révén).
A vízhasználat hatékonyságát is növelik a sörgyár szakemberei
A Together Towards ZERO programjukban meghatározott célok része a vízhatékonyság éves javítása és az iparágban vezető, 2,0 hl/hl vízfelhasználási törekvés, miközben megtartják a sörfőzdékre vonatkozó 1,7 hl/hl-es célt a magas kockázattal érintett területeken. A magas kockázattal érintett területeken található sörfőzdéik esetében céljuk a főzdék által felhasznált víz 100%-ának pótlása – közölték.