Talajmegújító gazdálkodásra tervez átállni az egyik nagy dán sörgyártó

A dán multinacionális sörgyártó „lépéseket tesz” három úttörő márkával az Egyesült Királyságban, Finnországban és Franciaországban afelé, hogy 2040-re 100%-ban regeneratív mezőgazdasági gyakorlatokat alkalmazzon. A márkák kötelezettségvállalása a cégcsoport új, ZERO Farming Footprint (Nulla mezőgazdasági lábnyom) célkitűzésének részét képezik a nemrégiben indított, Together Towards Zero and Beyond (Együtt a zéró felé és azon túl) elnevezésű ESG-programon belül.

Jól halad a Carlsberg Csoport globális ellátási láncában a regeneratív gazdálkodásra való áttérés terén – írta a Trade Magazin.

A terv szerint a Carlsberg vállalati rendszerében felhasznált nyersanyagok 30%-a regeneratív mezőgazdasági tevékenységből, fenntartható forrásból származnak majd 2030-ban, 2040-re pedig a teljes termelésük lesz ilyen
A terv szerint a Carlsberg vállalati rendszerében felhasznált nyersanyagok 30%-a regeneratív mezőgazdasági tevékenységből, fenntartható forrásból származnak majd 2030-ban, 2040-re pedig a teljes termelésük lesz ilyen

Céljuk a vállalati ökológiai lábnyom nullára csökkentése

“A Together Towards ZERO programunkat új ESG törekvésekkel bővítve Together Towards ZERO and Beyond-dá fejlesztettük, melyben a mezőgazdáság is fontos szerepet játszik. Mezőgazdásági tevékenységeink céljául az ökológiai lábnyomunk nullára redukálását tűztük ki. Új célkitűzésünk számos tevékenységet és mérföldkövet foglal magában az upstream ellátási láncunkban, a 2030-as és a 2040-es évig bezárólag” – fogalmaztak a Carlsberg magyarországi weboldalán.

Azt is leírták, hogy a nyersanyagaikat fenntartható forrásból, regeneratív mezőgazdasági tevékenységgel szerzik be. Ez 2030-re az összes nyersanyaguk 30%-át, 2040-re pedig teljes egészét érinti majd.

A teljes értéklánc, a főzdék és a villamosenergia

A ZERO ökológiai lábnyom vállalásuk elérése érdekében folytatott tevékenységeik további szén-dioxid-kibocsátással kapcsolatos előnyöket eredményeznek, amelyek hozzájárulnak a 2040-re vállalt karbonsemlegesség eléréséhez a teljes értékláncukban – írták.

2030-ra ZERO szén-dioxid kibocsátás a főzdéiknél 30%-kal kisebb sör-karbonlábnyomot eredményez, továbbá minden megújuló villamosenergiának új forrásból kell származnia (például áramvásárlási szerződések révén).

A vízhasználat hatékonyságát is növelik a sörgyár szakemberei

A Together Towards ZERO programjukban meghatározott célok része a vízhatékonyság éves javítása és az iparágban vezető, 2,0 hl/hl vízfelhasználási törekvés, miközben megtartják a sörfőzdékre vonatkozó 1,7 hl/hl-es célt a magas kockázattal érintett területeken. A magas kockázattal érintett területeken található sörfőzdéik esetében céljuk a főzdék által felhasznált víz 100%-ának pótlása – közölték.

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Alternatív energia – a mezőgazdaságban is A mezőgazdasági termelés során nagyon sok „hulladék” energia keletkezik, legyen szó akár az állattenyésztésről, akár a növénytermesztésről. Az a válla...
Kalóriaszegény sört találtak ki nőknek A biomérnökök dolga nem egyszerű, mégis sokan választják ezt a hivatást. Az Ifjúsági Bolyai Pályázat nyertes munkáját elkészítő leendő biomérnök hölgy...
EXPO 2017: Százezres látogatószámmal zárt a NAIK a... Véget ért Kazahsztán fővárosában, Asztanában az „EXPO 2017” világkiállítás, amit a jövő energiája jegyében rendeztek. A három hónapig tartó rendezvény...
Ha a magyarok a sörivásban nem is, a magyar sörgyá... Egy magyar évente 62 liter sört iszik, ami elég messze van az európai élbolytól, hiszen egy tisztességes cseh állampolgár 143 litert gördít le a torká...
Hamarosan hazai komló kerülhet a holland világmárk... A közelmúltban írtak alá azt a az együttműködési megállapodást, aminek következtében a magyar árpa, meggy és bodza után ezentúl újabb hazai alapanyagg...
Tudta, hogy több a sörfőzde Magyarországon? Folyamatosan nő a hazai sörgyártással foglalkozó vállalkozások száma 2016 óta. Annak ellenére több a sörfőzde Magyarországon, hogy a 2016-os 149 milli...