Extrém helyekre is eljutnak a magyar sajtok

Meghódította a világot a magyar sajt. Már Guineában, Új-Zélandon, vagy akár Jordániában is lehet hazánkban készített termékeket vásárolni. Sőt, több felkapott londoni helyen és a Kanári-szigeteken is kínálják a magyar tejtermékeket. A felkapott nyaralóhely szállodáiban reggelire már krémes, Magyarországról érkezett joghurtsajtot is felszolgálnak. A brit fővárosban pedig chili, lime, levendula, narancs-illatos bors ízesítésű halloumi típusú magyar grillsajtot fogyasztanak.

A libanoniak 95 százaléka kashkaval típusú sajtot emel le a boltok polcairól, ha igazi ízélményre vágyik – írta közleményében a Kőröstej Kft. Ez egy olyan, Délkelet-Európából származó sárgás színű, a keményebb mozzarellához hasonló sajt, amely hagyományosan gyúrva készül. Ez a típusú termék azok kedvence, akik a félkemény, enyhén aromás, jól reszelhető sajtokat értékelik. A Közel-Kelet egyik kedvencét Magyarországon, a Kőröstej üzemében készítik. A cég labneh sajtja a jordánok egyik kedvence. Az ottani háziasszonyok golyókat formáznak a sűrű, krémes joghurtra hasonlító sajtból, amit olajjal meglocsolva, egzotikus fűszerekkel megszórva fogyasztanak. Ráadásul a labneh sajtot Németországban és Svédországban is nagyon szeretik.

Népszerűek a magyar sajtok a világ egzotikus részein is - képünk illusztráció
Népszerűek a magyar sajtok a világ egzotikus részein is – képünk illusztráció

London, Ciprus és Guinea is nyitott a magyar sajtokra

Chili, lime, levendula, narancs-illatos bors ízesítésű halloumi típusú magyar grillsajtot is ismernek, fogyasztanak a világban. Angliában különösen sokan szeretik ezeket. A vevők nyitottak a Kőröstej termékeire, a csoport fontos szereplője lett a brit piacnak, sőt a legszínvonalasabb londoni éttermekben is kínálnak ilyen sajtokat. Ezekből Ciprusra is szállít a cég, pedig a szigetország a halloumi típusú sajtok hazája, és a világ legnagyobb grillsajt-exportőre. Ezeken kívül a Kanári-szigetek szállodáiban reggelire már krémes, Magyarországról érkezett joghurtsajtot is felszolgálnak. Guineában ugyancsak ismerik a hazánkban készült sajtokat, de Új-Zélandon is találkozhatunk magyar tejtermékekkel.

Share Button

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként értesüljön fontos agrárhírekről, támogatásokról, rendeletekről!

Kapcsolódó cikkek

Csaknem 1,8 milliárd forintból új szarvasmarha tel... Csaknem 1,8 milliárd forintból új szarvasmarha telepet nyitott a fábiánsebestyéni Kinizsi 2000 Mezőgazdasági Zrt.; az új telepen 720 tejelő marhát tar...
Asszonyélet: Sajtkészítés bolti tejből A következő receptet az interneten, böngészés közben találtam és megakadt rajta a szemem. Házi tejből készítettem már sajtot, de boltiból még nem, így...
Nem sikerült megállítani az áfacsalt import tej be... Legalább is ezt mondják szakértők, akik szerint leginkább a cseh és a szlovák import az érintett. Így az orosz embargó és a tejkvóta megszüntetése mia...
A szépvíziek csodája, azaz összefogással minden le... Pár héttel ezelőtt lehetősége volt munkatársunknak ellátogatni Hargita megye egyik falujába, ahol betekintést nyerhetett a Szépvízi tejfeldolgozó üzem...
Mélyről a magasba tör a magyar tejágazat 1-2 évvel ezelőtt még tüntetésektől volt hangos Budapest, ahol tejtermelők hallatták hangjukat az ágazat kilátástalan helyzete miatt. Mára ez már csak...
Nem lehet tej, ami nem állati eredetű A boltok polcain egyre többször látni növényi eredetű termékeket vaj, sajt, joghurt megnevezéssel. Egy német szövetség elégelte meg ezt, majd eljárást...