Meghódította a világot a magyar sajt. Már Guineában, Új-Zélandon, vagy akár Jordániában is lehet hazánkban készített termékeket vásárolni. Sőt, több felkapott londoni helyen és a Kanári-szigeteken is kínálják a magyar tejtermékeket. A felkapott nyaralóhely szállodáiban reggelire már krémes, Magyarországról érkezett joghurtsajtot is felszolgálnak. A brit fővárosban pedig chili, lime, levendula, narancs-illatos bors ízesítésű halloumi típusú magyar grillsajtot fogyasztanak.
A libanoniak 95 százaléka kashkaval típusú sajtot emel le a boltok polcairól, ha igazi ízélményre vágyik – írta közleményében a Kőröstej Kft. Ez egy olyan, Délkelet-Európából származó sárgás színű, a keményebb mozzarellához hasonló sajt, amely hagyományosan gyúrva készül. Ez a típusú termék azok kedvence, akik a félkemény, enyhén aromás, jól reszelhető sajtokat értékelik. A Közel-Kelet egyik kedvencét Magyarországon, a Kőröstej üzemében készítik. A cég labneh sajtja a jordánok egyik kedvence. Az ottani háziasszonyok golyókat formáznak a sűrű, krémes joghurtra hasonlító sajtból, amit olajjal meglocsolva, egzotikus fűszerekkel megszórva fogyasztanak. Ráadásul a labneh sajtot Németországban és Svédországban is nagyon szeretik.
London, Ciprus és Guinea is nyitott a magyar sajtokra
Chili, lime, levendula, narancs-illatos bors ízesítésű halloumi típusú magyar grillsajtot is ismernek, fogyasztanak a világban. Angliában különösen sokan szeretik ezeket. A vevők nyitottak a Kőröstej termékeire, a csoport fontos szereplője lett a brit piacnak, sőt a legszínvonalasabb londoni éttermekben is kínálnak ilyen sajtokat. Ezekből Ciprusra is szállít a cég, pedig a szigetország a halloumi típusú sajtok hazája, és a világ legnagyobb grillsajt-exportőre. Ezeken kívül a Kanári-szigetek szállodáiban reggelire már krémes, Magyarországról érkezett joghurtsajtot is felszolgálnak. Guineában ugyancsak ismerik a hazánkban készült sajtokat, de Új-Zélandon is találkozhatunk magyar tejtermékekkel.