Extrém helyekre is eljutnak a magyar sajtok

Meghódította a világot a magyar sajt. Már Guineában, Új-Zélandon, vagy akár Jordániában is lehet hazánkban készített termékeket vásárolni. Sőt, több felkapott londoni helyen és a Kanári-szigeteken is kínálják a magyar tejtermékeket. A felkapott nyaralóhely szállodáiban reggelire már krémes, Magyarországról érkezett joghurtsajtot is felszolgálnak. A brit fővárosban pedig chili, lime, levendula, narancs-illatos bors ízesítésű halloumi típusú magyar grillsajtot fogyasztanak.

A libanoniak 95 százaléka kashkaval típusú sajtot emel le a boltok polcairól, ha igazi ízélményre vágyik – írta közleményében a Kőröstej Kft. Ez egy olyan, Délkelet-Európából származó sárgás színű, a keményebb mozzarellához hasonló sajt, amely hagyományosan gyúrva készül. Ez a típusú termék azok kedvence, akik a félkemény, enyhén aromás, jól reszelhető sajtokat értékelik. A Közel-Kelet egyik kedvencét Magyarországon, a Kőröstej üzemében készítik. A cég labneh sajtja a jordánok egyik kedvence. Az ottani háziasszonyok golyókat formáznak a sűrű, krémes joghurtra hasonlító sajtból, amit olajjal meglocsolva, egzotikus fűszerekkel megszórva fogyasztanak. Ráadásul a labneh sajtot Németországban és Svédországban is nagyon szeretik.

Népszerűek a magyar sajtok a világ egzotikus részein is - képünk illusztráció
Népszerűek a magyar sajtok a világ egzotikus részein is – képünk illusztráció

London, Ciprus és Guinea is nyitott a magyar sajtokra

Chili, lime, levendula, narancs-illatos bors ízesítésű halloumi típusú magyar grillsajtot is ismernek, fogyasztanak a világban. Angliában különösen sokan szeretik ezeket. A vevők nyitottak a Kőröstej termékeire, a csoport fontos szereplője lett a brit piacnak, sőt a legszínvonalasabb londoni éttermekben is kínálnak ilyen sajtokat. Ezekből Ciprusra is szállít a cég, pedig a szigetország a halloumi típusú sajtok hazája, és a világ legnagyobb grillsajt-exportőre. Ezeken kívül a Kanári-szigetek szállodáiban reggelire már krémes, Magyarországról érkezett joghurtsajtot is felszolgálnak. Guineában ugyancsak ismerik a hazánkban készült sajtokat, de Új-Zélandon is találkozhatunk magyar tejtermékekkel.

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Csaknem 1,8 milliárd forintból új szarvasmarha tel... Csaknem 1,8 milliárd forintból új szarvasmarha telepet nyitott a fábiánsebestyéni Kinizsi 2000 Mezőgazdasági Zrt.; az új telepen 720 tejelő marhát tar...
Asszonyélet: Sajtkészítés bolti tejből A következő receptet az interneten, böngészés közben találtam és megakadt rajta a szemem. Házi tejből készítettem már sajtot, de boltiból még nem, így...
Nem sikerült megállítani az áfacsalt import tej be... Legalább is ezt mondják szakértők, akik szerint leginkább a cseh és a szlovák import az érintett. Így az orosz embargó és a tejkvóta megszüntetése mia...
A szépvíziek csodája, azaz összefogással minden le... Pár héttel ezelőtt lehetősége volt munkatársunknak ellátogatni Hargita megye egyik falujába, ahol betekintést nyerhetett a Szépvízi tejfeldolgozó üzem...
Mélyről a magasba tör a magyar tejágazat 1-2 évvel ezelőtt még tüntetésektől volt hangos Budapest, ahol tejtermelők hallatták hangjukat az ágazat kilátástalan helyzete miatt. Mára ez már csak...
Nem lehet tej, ami nem állati eredetű A boltok polcain egyre többször látni növényi eredetű termékeket vaj, sajt, joghurt megnevezéssel. Egy német szövetség elégelte meg ezt, majd eljárást...