Metántartalom-csökkentő takarmányok: feltárni a lehetőségeket

Az Egyesült Királyság kormánya több mint 4000 választ kapott a metángázcsökkentő takarmányok lehetőségeit feltáró konzultáció keretében feltett kérdésekre. Az új technológiai termékek – amelyek például metanogenezis-gátlókat, tengeri moszatokat, illóolajokat, szerves savakat, probiotikumokat és antimikrobiális szereket tartalmaznak – a kibocsátás-megtakarítások elérésének egyik lehetőségét jelentik. […]

Tovább…

Előreléphet az alga a jövő élelmiszertermelésében

Egyre sürgetőbb a kérdés lesz, hogyan tud fenntarthatóbb módon táplálkozni az emberiség. A fehérjével teli rovaroktól a laboratóriumban tenyésztett húsig sok zöld alternatívát kutatnak, az egyik ilyen élelmiszer pedig az alga. Ez az édes- és tengervízben egyaránt nagy tömegben megtalálható vízi élőlények hatalmas, változatos csoportjának gyűjtőneve, amelyek fotoszintézist végeznek az oxigén előállítása érdekében. Az algák közül az egyik legismertebbek a tengeri moszatok, ilyen például a nori, ami a japán étrend fontos része. […]

Tovább…