Előnyös a fermentált repcemagliszttel való takarmányozás a növésben lévő sertéseknél

Egy kínai kutatás szerint az erjesztett repcemagliszt pozitív hatással van a növésben lévő sertésekre, mind növekedési teljesítményük, mind bélrendszerük jelentős javulását eredményezi. Állításuk szerint a nemrégiben végzett vizsgálat eredményei segíthetnek új fehérjeforrások kifejlesztésében a takarmányozás és a takarmányipar számára. A vizsgálatban 30 növendék sertés vett részt. […]

Tovább…

A könnyű mélytanulás javítja a koca ellési folyamatának felügyeletét

Kínai kutatók egy könnyű, mélytanuláson alapuló megközelítést értékeltek a kocák viselkedésének felügyeletére az ellést megelőző időszakban és az ellés során. A kocák ellése felügyeletet igényel az olyan problémák pontos észleléséhez, mint a disztokia, a malacok megfulladása és a túl alacsony hőmérséklet. Az ellési problémák korai felismerése növeli a kocánként és évente élve született malacok átlagos számát. […]

Tovább…

Állattenyésztés és húsfogyasztás – meghatározó trendek a világban

A Wikipédia szerint „A trend a kollektív viselkedés olyan formája, amelyben emberek egy csoportja rövid ideig lelkesen követ egy impulzust”. A Pig Progress szerkesztője, Vincent ter Beek az állattenyésztés és a húsfogyasztás 12 trendjében mélyedt el. Az így szerzett tapasztalatait május 31-én a görögországi Szalonikiben megrendezett ESPHM-en osztotta meg az állatorvosok közönségével. […]

Tovább…

Jegesmedve méretű disznók oldhatják meg a húskrízist Kínában

Kína a minél nagyobb, annál jobb elvet kezdi követni a sertéstenyésztésben, hogy a gazdagodó népesség generálta egyre növekvő sertéshúsigényt ki tudja elégíteni. Egyes, igaz szélsőséges esetekben ez azt eredményezi, hogy 500-750 kilogrammos kocák dagonyáznak a kínai sárban. Kuanghszi tartományban egy ilyen óriási sertésért a helyi átlagkereset több mint háromszorosát is megkaphatja a gazda. […]

Tovább…