Hová lett a „fillérekért megvehető” káposzta?

A fejes káposzta az egyik legsokoldalúbb zöldségféle, hiszen ehetjük édesen, sósan, savanyítva, az ízlésünkön múlik. Korábban az ára is csábító lehetett, hiszen – egészen idáig – az olcsóbb alapanyagok közé tartozott. Arról nem is beszélve, hogy az ikonikus töltött káposzta sokak kedvenc ételének számít. Az áremelkedések azonban ezt a zöldséget sem kerülték el, de még mindig megfizethetőnek számít. […]

Tovább…

Káposztanap Ócsán: 4 ezer hektárról takarítják be idén a magyar termést

Elkezdődött a káposzta betakarítása Magyarországon: idén mintegy 4 ezer hektárnyi öntözött területen termesztették a vitaminokban, rostanyagokban, valamint ásványi anyagokban gazdag zöldségfélét. A termés a korszerűbb fajtáknak, a magas színvonalú termesztéstechnológiának köszönhetően elegendő lehet a hazai igények ellátására. A Syngenta szakmai napot tartott a Pest megyei Ócsán, ezen értesülhettek az érdeklődők a káposztatermesztés legfontosabb információiról. […]

Tovább…

Ezt tegye, hogy jó legyen a káposzta növényvédelme

Körülbelül 2500-3000 hektáron találunk Magyarországon a káposztaféléket, azonban jellemzően monokultúrás termesztésük a vetésforgó hiánya miatt több növény-egészségügyi problémát vet fel. A gyökér- és szármaradványokon sokféle kórokozó telel át a talajban és veszélyezteti a következő évi termést. Anyagunkból kiderül, mire érdemes figyelnie a káposzta növényvédelme során. […]

Tovább…

A káposztatermesztés költségei csökkenthetők

Sokba kerül a betakarítás és a piaci előkészítés, ehhez jön még hozzá a tárolási költség. Cikkünkből kiderül, milyen módszerekkel és megoldásokkal faragják le a káposztatermesztés költségeit a fejlesztő cégek. […]

Tovább…