Nem törte meg a gyümölcsfelvásárlás és a -feldolgozás folyamatosságát a koronavírus a siófoki gyárban

A COVID-19 koronavírus miatt kialakult helyzetben az egyik legfontosabb feladat a biztonságos élelmiszer-ellátás. A felelős élelmiszeripari vállalatok ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy a biztonsági intézkedések fokozása mellett biztosítsák a termelés és a napi munkamenet folyamatosságát. A gyümölcsfelvásárlás és a feldolgozás témájában feltett kérdéseinkre Magyarország vezető gyümölcslé gyártója, a SIÓ-Eckes Kft. válaszolt. […]

Tovább…

A kormány kihúzná a csávából a gyümölcstermesztőket

Az idei tapasztalatok alapján, a nehezebb piaci időszakok átvészelésének megkönnyítésére az agrártárca a következő évi gyümölcsszezonra olyan többéves szerződési konstrukciót dolgoz ki, amelynek alapján a feldolgozóüzemeknek a termelőpartnereik számára jó előre felvásárlási ajánlatot kell tenniük a kiszámítható üzleti kapcsolatok jegyében. […]

Tovább…