Nem törte meg a gyümölcsfelvásárlás és a -feldolgozás folyamatosságát a koronavírus a siófoki gyárban

A COVID-19 koronavírus miatt kialakult helyzetben az egyik legfontosabb feladat a biztonságos élelmiszer-ellátás. A felelős élelmiszeripari vállalatok ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy a biztonsági intézkedések fokozása mellett biztosítsák a termelés és a napi munkamenet folyamatosságát. A gyümölcsfelvásárlás és a feldolgozás témájában feltett kérdéseinkre Magyarország vezető gyümölcslé gyártója, a SIÓ-Eckes Kft. válaszolt. […]

Tovább…

Veszélyezteti a koronavírus az európai zöldség- és gyümölcsellátást

A teljes élelmiszer-ellátási láncot vizsgálták az IHS Markit brit, német és amerikai elemzői. Olyan szűk keresztmetszeteket azonosítottak, amelyek alapvetően befolyásolhatják egy ország élelmiszer-ellátásának biztonságát. Összesen 12 ilyen pontot találtak, amelyek közül 2 vagy 3 egyidejű jelentkezése gyors intézkedésekkel még kezelhető, ám négynél több már szinte megoldhatatlan helyzetet teremt. A legnagyobb kihívás, hogy bár a világon jelenleg elegendő élelmiszert állítanak elő a népesség élelmezéséhez, a megtermelt áruk azonban vagy nem tudnak eljutni oda, ahol igazán szükség lenne rájuk, vagy nem olyan mennyiségben, illetve nem elég gyorsan érnek célba. […]

Tovább…