Ózontechnológiás fertőtlenítés a mezőgazdaság, az élelmiszeripar és az állattenyésztés területén

Nagy kihívást jelent a termelői oldalon előírt higiéniai feltételek megteremtése és a szigorú szabályok betartása. Ehhez párosul a drasztikus környezeti és éghajlati változások hatása, a fogyasztói igényekben jelentkező egyre nagyobb elvárások az egészséges termékek iránt, ezen kívül a legelterjedtebb vegyszeres fertőtlenítő eljárások közös negatív tulajdonsága, hogy a kórokozók és a kártevők képesek rezisztenciát felépíteni a használt szerek ellen. A 21. századnak megfelelő higiéniás technológia és annak alkalmazása mára kulcsfontosságú és a profitrátában tisztán mérhető, piaci előnyt jelentő kérdéssé vált. Ilyen az ózontechnológiás fertőtlenítés. […]

Tovább…

A favágók között új-zélandi a legnagyobb király

A világ legjobb favágói versenyeztek a norvégiai Lillehammer városában november 2. és 4 között. A sportolók 6 versenyszámban mérték össze az erejüket. Főként fejszével és fűrésszel darabolták a fát. A világ legjobbja az új-zélandi Jason Wynyard lett, a csapatversenyt szintén Új-Zéland favágói nyerték. A magyarok nem értek el helyezést. […]

Tovább…

A tűzifa kitermelése és kereskedelme sokszor az illegalitás határán mozog

A tűzifa témaköre meglehetősen sikamlós terület. Az előállítása és a kereskedelme sokszor a szürke gazdaságba esik. Pedig a fogyasztók és a legális értékesítés érdekében biztosítani kell(ene) a nyomon követhetőséget a teljes kereskedelmi láncban. A tűzifa-kereskedelem leggyakoribb problémája az új típusú szállítójegy hiánya, valamint annak hibás kitöltése. […]

Tovább…