Decemberben csökkentek az élelmiszerárak (nem Magyarországon)

022 decemberében a kilencedik egymást követő hónapban csökkent az élelmiszerek világpiaci árindexe, 1,9 százalékkal mérséklődött az előző hónaphoz képest – jelentette január 6-án az ENSZ Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO). A FAO élelmiszerár-indexe 2022 decemberében átlagosan 132,4 pont volt, 1,0 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbi értékénél. […]

Tovább…

Csekély mértékben, de végre csökkentek a globális élelmiszerárak

Kis mértékben ugyan, de újra csökkent májusban a legfontosabb élelmiszer-alapanyagok ára, míg a búza és a baromfihús drágult – adta hírül az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO). Az általa kiadott FAO élelmiszerár-index, amely a nemzetközi élelmiszerkosár havi árváltozását követi, 0,6%-kal zárt lejjebb májusban, ám még így is 22,8%-kal haladta meg az egy évvel ezelőtti értékét. […]

Tovább…

Óriási ugrással, történelmi csúcsot döntött márciusban a FAO élelmiszerár-indexe

A FAO (az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete) élelmiszerár-indexe a nemzetközi ár havi változásának mértéke. Öt árucsoport-árindex átlagából áll, súlyozva az egyes csoportok átlagos exportrészesedésével. Az index átlagosan 159,3 pontot ért el 2022 márciusában, ez 17,9 ponttal (12,6 százalékkal) magasabb, mint februárban, 1990-es létrehozása óta a legmagasabb szint. […]

Tovább…

Nincs megállás, tovább drágultak az élelmiszerek júniusban

A FAO élelmiszer-árindexe 175,2 ponton állt 2017 júniusában. Ez 2,5 pontos emelkedést jelentett a májusi értékhez képest, valamint 11 ponttal volt több, mint egy évvel korábban. A növekedés elsősorban a tej és a gabonafélék árának emelkedésének volt köszönhető. A hús ára nem igazán változott, míg a cukor és a növényi olajok olcsóbbak lettek. Jöjjenek a részletek! […]

Tovább…