Nincs megállás, tovább drágultak az élelmiszerek júniusban

A FAO élelmiszer-árindexe 175,2 ponton állt 2017 júniusában. Ez 2,5 pontos emelkedést jelentett a májusi értékhez képest, valamint 11 ponttal volt több, mint egy évvel korábban. A növekedés elsősorban a tej és a gabonafélék árának emelkedésének volt köszönhető. A hús ára nem igazán változott, míg a cukor és a növényi olajok olcsóbbak lettek. Jöjjenek a részletek! […]

Tovább…

Nem jó most olajnövény termelőnek lenni

Az elmúlt hónapban megállt az öt hónapja tartó drágulás a mezőgazdasági termények tekintetében és visszafogott árcsökkenés kezdődött. A FAO információ szerint az általuk mért élelmiszer-árindex 1 százalékkal esett júliusban az előző havihoz képest, melynek oka többek között a növényi olajok árának esése volt. […]

Tovább…