Összesen 2 milliárd forintból korszerűsödik a húsfeldolgozás és a csomagolás a Pápai Hús Kft. központi telepén. A 2019-ben megkezdett fejlesztés 2021 tavaszán fejeződik be, melynek révén a termelés idén átlagosan mintegy 25 százalékkal nő. A cég ügyvezetője, Szappanos Péter elmondta, hogy 55 új gépet és berendezést vásároltak. Ezzel automatizálták és gyorsították a csomagolást, a termékek töltését, a hőkezelést, a szeletelést és a pépesítést.
A beruházás eredményeként idén sonkából és füstölt árukból 30 százalékkal, szalonnából 20 százalékkal nő a termelés. 2021-ben és 2022-ben pedig további évi 10 százalékkal termelnek majd többet – írta a Magyar Távirati Iroda. A fejlesztésre fordított 2 milliárd forintból 750 millió forint vissza nem térítendő állami támogatás – közölte az ügyvezető.
A Pápai Hús Kft. fő tevékenysége a sertésvágás és darabolás, az előhűtött és fagyasztott hús előállítása, füstölt és hőkezelt húskészítmények, sonka és szalonna gyártása. A cég mintegy 700 főt foglalkoztat, beszállító partnerei révén pedig közvetve nagyjából 1800-2000 környékbeli lakosnak biztosít munkát. Legfontosabb partnerei a hazai élelmiszerláncok, a nemzetközi hiper- és szupermarketek és diszkontok. Legfontosabb exportpiacai az Amerikai Egyesült Államok, Szlovákia, Horvátország, Szerbia, Kanadába és a Dél-afrikai Köztársaság. A cég 2018-as árbevétele 15,112 milliárd forint volt.
Így dolgozik a húsüzem Pápán
A pápai Hús tevékenysége kiterjed a sertésvágásra és darabolásra, előhűtött és fagyasztott hús előállítására, füstölt és hőkezelt húskészítmények, sonka és szalonna gyártására. Az elkészült termékeket a vállalat tárolja, csomagolja, kereskedelmi partnereinek kiszállítja, kiskereskedelmi forgalomban mintaboltjaiban értékesíti. A Pápai Hús a fogyasztók minél teljesebb kiszolgálása érdekében folyamatosan fejleszti termékeit. A kiváló minőségű sertéshús biztosítására a vállalatcsoport saját sertéstenyésztő üzletággal rendelkezik – írja a vállalat weboldala.