Híres francia Blonde d’Aquitaine tenyésztő is előad az országos húsmarhatenyésztési tanácskozáson Keszthelyen

Októberben országos húsmarhatenyésztési tanácskozást tartanak Keszthelyen. A szervező a Magyar Szarvasmarhatenyésztők Szövetsége, a Magyar Állattenyésztők Szövetsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Pannon Egyetem Georgikon Kara.

A Magyar Állattenyésztők Szövetsége számolt be arról, hogy  2018. október 18-án Keszthelyen rendezik meg az idei országos húsmarhatenyésztési tanácskozást. Az eseményen ismertetik a legújabb húsmarhatenyésztési híreket, szó lesz a marhapiaci helyzetről, beszélnek majd a húsmarha ágazattal kapcsolatos kormányzati intézkedésekről és támogatásokról, valamint bemutatják a francia húsmarhatenyésztési rendszer felépítését.

Blonde d'Aquitaine tenyésztő francia vendégelőadóval rendezik meg az idei országos húsmarhatenyésztési tanácskozást Keszthelyen - képünk illusztráció
Blonde d’Aquitaine tenyésztő francia vendégelőadóval rendezik meg az idei országos húsmarhatenyésztési tanácskozást Keszthelyen – képünk illusztráció

A tanácskozás levezető elnöke Wagenhoffer Zsombor a MÁSZ ügyvezető igazgatója, a Nemzeti Agárgazdasági Kamara Állattenyésztési Osztályának országos elnöke. A francia húsmarhatenyésztésről pedig Lionel Giraudeau, a francia Blonde d’Aquitaine szelekció (FBAS) igazgatója beszél majd.

A következő előadásokat tervezik:
  • A húsmarha ágazat fejlesztését célzó kormányzati intézkedések
  • Tenyészállat előállítás és forgalmazás új jogszabályi kerete
  • Szarvasmarhatenyésztés szervezése a XXI. században, a holstein-fríz példáján
  • Szakmai szervezetek a tenyésztők szolgálatában: a francia példa
  • A kamara a húsmarha ágazat szolgálatában

A rendezvényre a masz@t-online.hu címre küldött e-mailben tud regisztrálni.

  • Időpont: 2018. október 18. (csütörtök) 10:00 – 14:00 óra
  • Helyszín: Keszthely, Festetics út 7., Georgikon Kar “D” épület

A programot pedig erről a hivatkozásról tudja letölteni.

A húsmarhatenyésztés nagy kihívásokat és még nagyobb lehetőségeket tartogat – ez volt tavaly

A húsmarhatenyésztés hazai hagyományai hosszú időre nyúlnak vissza, és igen jövedelmező ágazatnak bizonyult mind a korábbi, mind a mostani időkben. Ez volt a téma a tavalyi keszthelyi tanácskozás során. A részleteket ide kattintva olvashatja el.

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Jön az újabb pénz szarvasmarha és juh tenyésztőkne... Folytatódik a kifizetés a húsmarha és a juh ágazatokban nyújtott kérődző szerkezetátalakítási nemzeti program Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból f...
Süteménytől lesz méregdrága az ausztrál marhák hús... Süteményt, cukorkát és csokoládét esznek Ausztráliában a húshasznú szarvasmarhák. Na, nem egész életükben, csak a vágás előtti néhány hónapban azért, ...
A húsmarhatenyésztés nagy kihívásokat és még nagyo... A húsmarhatenyésztés hazai hagyományai hosszű időre nyúlnak vissza, és igen jövedelmező ágazatnak bizonyult mind a korábbi, mind a mostani időkben. Ez...
A törökök mellett már a horvátok is tényezők a vág... Nagyot nőtt a vágómarha termelői ára a hazai piacon. Egy év alatt közel 69 forintot emelkedett kilónként. A marhahúst exportáló termelőknek a tavalyin...
Texasi megoldás az aszályban is zöldellő legelőre:... Rekordhőség és aszály sújtotta az Egyesült Államok déli területén lévő Texast 2011-ben, a zöldellő legelő már csak álmaikban létezett. A gyepek kiszár...
Nem eszik elég marhahúst a magyar, a kamara lépett... Újabb ágazatot támogat fogyasztásösztönző kampánnyal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Ezúttal a szarvasmarha-, azon belül is a húsmarhaágazat a kedvez...