Cirokkal bővítenék az élelmiszertermelést

Hollandiában, Amszterdamban tartották meg a Sustainable Food Summit programot, a Fenntartható Élelmezési Csúcstalálkozót. A rendezvény a társadalmak fenntarthatóbb élelmezése felé törekvő szervezeteket és szakembereket hozta össze. A Sorghum ID is ellátogatott az amszterdami eseményre, hogy megvitassa a cirok alapú élelmiszertermelést és annak az egészségre és a környezetre gyakorolt kedvező hatásait.

A fenntartható élelmiszerekkel foglalkozó csúcstalálkozót (Sustainable Food Summit) június 15. és 16. között tartották – számolt be róla a Sorghum ID. A sorrenben 14. Fenntartható Élelmezési Csúcstalálkozó négy szekcióra tagolódott. Fenntartható fejlődés, Élelmiszer-összetevők, Természetpozitív élelmiszerek (olyan élelmiszerek, amelyek előállítását a természeti erőforrások regeneratív, nem pedig kimerítő és vagy pusztító felhasználása jellemzi) és Marketing-frissítés. Az FNPSMS és a Sorghum ID a rendezvény támogatóiként jelen voltak a találkozón.

Hollandiában, Amszterdamban tartották meg a Sustainable Food Summit programot, a Fenntartható Élelmezési Csúcstalálkozót: a rendezvény a társadalmak fenntarthatóbb élelmezése felé törekvő szervezeteket és szakembereket hozta össze
Hollandiában, Amszterdamban tartották meg a Sustainable Food Summit programot, a Fenntartható Élelmezési Csúcstalálkozót: a rendezvény a társadalmak fenntarthatóbb élelmezése felé törekvő szervezeteket és szakembereket hozta össze

Cirok: példamutatóan fenntartható élelmiszer (sustainable food)

A Sorghum ID-t Monia Caramma (táplálkozási szakértő), Thierry Lecat (fajtainnovációs szakértő), Hamza Mameri (a 2. átalakítás kutatás-fejlesztési szakértője) és Martin Gomez (nemzetközi fejlesztési tisztviselő) képviselte. Az eseményen saját standon mutatták be a cirok termesztését a fenntartható élelmezés érdekében. Az első napon, a „Fenntartható gabona esettanulmány: a cirok” című előadásban, amely a fenntartható és regeneratív mezőgazdasági termelésről szólt a fenntarthatóbb élelmiszerellátás érdekében, Monia Caramma a cirok alapú élelmiszertermelés egészségügyi és környezeti előnyeiről és kilátásairól számolt be.

A program lehetőséget biztosított arra, hogy számos élelmiszerágazati szereplővel alakítsanak ki kapcsolatot (a 2. átalakítás és a marketing témájában), de felvették a kapcsolatot a bankszektorral (a pénzügyi termékek és a gyakorlatok előmozdítása témájában) és ügynökségekkel is (a fenntartható gyakorlatok megvalósításának támogatása témájában).

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Fenntarthatóságért kaptak díjakat a fiatalok A K&H Csoport idén első alkalommal ösztöndíjpályázatot hirdetett a magyarországi agrárképzést folytató egyetemek és főiskolák mester és PhD képzés...
Komoly konkurenciát kaphat a kukorica Gyakran téma, hogy az éghajlatváltozás miatt a jövőben más növények termesztésére kell átállni a mostaniak helyett. Ezt mondani könnyű, viszont valódi...
Erős hátszéllel letaszíthatja a trónról a cirok a ... A cirok termőterülete Magyarországon körülbelül 20 ezer hektárra tehető, amivel harmadikok vagyunk az Európai Unió rangsorában. A jövőben azonban az E...
Fenntartható növénytermesztés a méhek védelmében... Lerágott csontnak tűnik, de ettől még valóban komoly probléma a méhek folyamatos pusztulása világszerte. A fenntartható növénytermesztés viszont sokat...
Így könnyű – pénzelik a kukorica legnagyobb ellenf... Időről időre felmerül a téma: van-e olyan növény, amely sikeresen helyettesítheti a kukoricát a takarmányozásban. Ilyenkor a cirok jut eszébe sokunkna...
Magyar lehet Európa legjobb ökológiai kertje A cserszegtomaji Barlang utcában található csodaszép parkot még 2013-ban adták át. Most lesz azonban csak igazán híres, ugyanis szeptember elején egés...