Az életben egyszer kötelező típusú pálinkákat válogattak

Rengetegen szeretik a jó magyar pálinkát, de embere válogatja, hogy kinek mi ízlik. Az ízlés és a minősítés fejlesztésére hozott létre egységes pálinka bírálati rendszert a Nemzeti Pálinkakiválóság Program. Az idei megmérettetésre 43 kereskedelmi pálinkafőzde 382 pálinkát, illetve törkölypálinkát nevezett be. […]

Tovább…

Hogy a pálinka Erdélyben is pálinka lehessen

Bár az erdélyi magyarok is hódolnak a pálinka készítésének és fogyasztásának, hivatalosan nem létezik pálinka Erdélyben. A magyar földrajzi eredetvédelem szerint ugyanis nem lehet ezen a néven nevezni az ottani szíverősítőt. Magyarország keresi a jogi megoldást arra, hogy az erdélyi pálinkatermelők is használhassák a pálinka kifejezést. […]

Tovább…

A tökéletes pálinkafőzés három titka

Az igazán jó pálinka elkészítése művészet. Sok mindenre oda kell figyelni, ugyanakkor van három olyan terület, ahol érdemben eldőlnek a dolgok. Itt lehet jelentős mértékben javítani vagy éppen rontani a pálinkafőzás során produkált minőségen. Az egyik ilyen elem a magozás, a másik a pálinka metanoltartalmának megfelelő beállítása, míg a harmadik a szeszpára megfelelő hűtése. […]

Tovább…