Megakadályoznák a Nutella mogyorókrém gyártójának ültetvény-bővítését Olaszországban

Sokaknak nem tetszik Olaszországban, hogy növelné a mogyoró termesztésére használt területét a főleg a Nutella gyártójaként ismert Ferrero. A mogyorókrém mindössze 13 százalékban tartalmaz mogyorót, mert a termék többségében cukorból és pálmaolajból áll. Azonban így is hatalmas mennyiségre van szüksége belőle az évente 10 milliárd eurós forgalmú vállalatnak. Ezért a közép-olaszországi Umbria tartományban, az Alfina-fennsíkon jókora területen tüntetik el a növényzetet, hogy helyet csináljanak a monokultúrás mogyoróültetvényeknek. […]

Tovább…

Közel 140 milliós támogatásból fejlesztettek kedvező élettani hatású mogyoróskrémet

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal “Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című pályázaton nyert támogatást a Vino Gusto Mogyorókrém Nagykereskedelmi Kft. A “Táplálkozás-élettanilag kedvező hatású mogyorókrém kifejlesztése, különös tekintettel a zsiradékokra és szénhidrátokra” munkacímű projekt 136 761 200 Ft támogatást kapott a Miss Nuss mogyoróskrém fejlesztésére. Csökkentették az energiatartalmat, és növelték az édes ízérzetet. […]

Tovább…