Kulcsfontosságú a gyártási folyamatban a precíz adagolás és az összetevők nyomon követhetősége

A mai piac egyre inkább vevőközpontúvá válik. A vásárlók tisztában vannak az általuk vásárolt termékekkel és azok előállításának módjával. Tudni akarják, hogy milyen összetevőket használnak fel, és azok honnan származnak. Az emberek biztonságos és egészséges termékeket szeretnének vásárolni. Ugyanakkor a létfontosságú szükségletek költségei óriási mértékben megnőttek. És a nyersanyagok elérhetősége is bizonytalan. […]

Tovább…

A piacokon egy vagyonba kerül egy ebéd belőle – pedig ingyen szedhető az erdőkben

Az utóbbi két év kedvezőtlen erdei gombás statisztikáin az idei ősz javítani látszik. Október közepére elözönlötték a vargányák és őzlábgombák a hazai erdőket és a mezőket. A csúcson, úgy tűnik, túl vagyunk, de a gombászok szerint még mindig találni kincseket, úgyhogy továbbra is érdemes lesz járni az erdőket! De mire figyeljünk, ha gombászni indulunk, mit kezdjük a felesleggel, hogyan tudjuk tartósítani az erdei gombát? Mennyibe kerül egyáltalán most a piacon az erdei gombák királynője, a vargánya? […]

Tovább…

A mezőgazdasági termények ellenőrzésén túl az élelmiszeripari vizsgálatok terén is erősít a Mertcontrol Group

A mezőgazdasági termények ellenőrzésén túl, a piaci igényekre reagálva, az élelmiszeripari vizsgálatok is egyre inkább a fókuszba kerülnek a Mertcontrol Groupnál. Párkányi Gábor, ügyvezető, erről, no meg az aratás elkezdődése miatt az őszi kalászsokkal kapcsolatos eddigi tapasztalatairól beszélt. […]

Tovább…

Átfogó mezőgazdasági és élelmiszeripari ellenőrzéseket indít az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság október 23-án megjelent határozata szerint az agrár-élelmiszeripari láncra vonatkozó uniós jogszabályok alkalmazásának ellenőrzésére a Bizottság egy többéves ellenőrzési programot állított össze a 2021-2025 közötti időszakra. Az uniós jogszabályok betartásáért a tagállamok felelnek, melynek illetékes hatóságai ellenőrzik, hogy az uniós követelményeket ténylegesen betartják- és végrehajtják-e. […]

Tovább…