A dió egy olyan, juglon nevű vegyületet állít elő, amely az erre érzékeny növényekre mérgező, így gátolja azok a fejlődését. A kerti növények esetében a juglon-érzékenység leggyakoribb tünetei a levelek sárgulása, lankadása, hervadása a vegetációs időszak alatt, különösen forró, száraz időben. Ez végül a mérgezést elszenvedő növény pusztulását okozhatja. Van azonban több olyan cserje, zöldség, gyümölcs, illetve dísznövény is, amelyik ellenáll a juglonnak, és megfelelően fejlődik a fa alatt. […]
Címke: diófa
A diót sem kímélik a kártevők
A diófa rügyei pattannak ki legkésőbb a gyümölcsfák közül, de ettől még ugyan olyan veszélyek fenyegetik, mint más gyümölcsfákat. Az áttelelő gubacsatkák kártétele igen látványos már a fiatal leveleken is, de nem minden esetben kell kémiai úton védekezni ellene. […]