Ha az ünnepek körül elég volt a beigliből, a zserbóból és a mézeskalácsból, de mégis jólesne egy kis könnyed édesség, akkor ajánljuk a figyelmébe a diétás rakott almát. Könnyű elkészíteni, idénygyümölcsökből áll, és még finom is.
Hozzávalók:
- 4 nagyobb alma
- 1 citrom leve
- 1 egész tojás
- 2 tojásfehérje
- 15 dkg sovány túró
- 4 evőkanál édesítő
- 2 evőkanál rum
- 1 teáskanál vaj
Elkészítés:
- Az almákat meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk és meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon meg.
- Az áttört túrót összekeverjük a tojás sárgával, az édesítőszerrel és a rummal, majd összeforgatjuk a habbá vert tojásfehérjékkel.
- Egy hőálló tálat (vagy 4 kisebb tálkát) kikenünk vékonyan vajjal, az alma felével beterítjük az alját. Rásimítjuk a túrókrémet, majd beborítjuk a maradék almával.
- 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje pirulni kezd.
Jó étvágyat kívánunk!
Forrás: mindmegette.hu