Sokszor az egyszerű a legnagyszerűbb! Először egy étterem menüjén találkoztam a baconbe tekert spárgával. Akkor csupán plusz köretként tálalták fel, de az ízélmény alapján abszolút tudom ajánlani otthonra hús helyett is! Íme a recept!
Nem kell semmi ördöngösségre gondolni, rövid előkészület után könnyen elkészíthető ételről van szó. Ínyenceknek ajánlom hús helyett is, mondjuk krumplipüréhez, vagy valamilyen rizses körethez, de köretként, és előételként is bátran fogyasztható. Spárgán, baconon és némi olajon kívül nincs másra szükség az elkészítéséhez. Én a zsenge zöld spárgát javaslom, és abból is a vékonyabb egyedekből álló csomókat kiválasztani.
Elkészítés:
A spárgák végeit vágjuk le, ha idősebb a spárga, hámozzuk is meg! A sütőt kapcsoljuk be 180 Celsius fokra. Sós, cukros vízben főzzük kb. 10 percig a spárgákat, majd a spárgák vastagságától függően tekerjünk 1, 2, vagy 4-et egy-két csík baconbe. Kisebb jénai tálba öntsünk némi olajat, fektessük bele a baconos spárgáinkat egymás mellé, és mehet is az előmelegített sütőbe. Kb. 25 perc alatt kész is – én szeretem, ha a bacon jól megpirul.
Tipp!
Ha a legtöbbet akarjuk kihozni a baconbe tekert spárga ízéből, készítsünk mellé sajtszószt is! Tuti siker!