A gabonatermesztés olyan, mint a foci…

Magyarországon a gabonatermesztés olyan, mint a foci vagy a gyereknevelés: mindenki ért hozzá. Mindenki egy picit máshogy csinálja, és általában meg vagyunk győződve arról, hogy amit csinálunk az pontosan úgy a legjobb. De vajon tényleg így van ez? Egy biztos, fejlesztésre, és javulásra mindig szükség lesz, és most erre egy remek lehetőséget biztosít a Magro.hu három egész napos Kukorica és Búza Konferenciasorozat keretében.

Mintegy 2 millió hektáron hozzávetőlegesen 200 ezer gazda és agrárvállalkozás termeszt évről-évre kukoricát vagy búzát Magyarországon. Tapasztalatban nincs hiány, hiszen a szereplők zöme több évtizede végzi ezt a tevékenységet. A friss tudásra azonban igény mutatkozik vagy kellene, hogy mutatkozzon, mivel jelenleg a hazai mezőgazdasági termelők mintegy 17 százalékának van csak mezőgazdasági végzettsége és évente számos innováció jelenik meg a területen. És az is tény, hogy itthon a termelés hatékonysága jelentősen elmarad az élen járó országokban tapasztaltaktól.

Előadók
A Kukorica és Búza Konferenciasorozat szakmai előadói

 

Mi a megoldás?

Jogos a kérdés, éppen ezért nélkülözhetetlen, hogy a gabonatermesztéssel kapcsolatos tudás minél nagyobb teret kapjon és eljusson az érintettekhez. Ezért idén – a Magro.hu mezőgazdasági piactér szokásos éves konferenciasorozatán – ez lesz a téma. A Kukorica és Búza Konferenciasorozaton a két növény teljes termesztési ciklusát fogják bemutatni szakértő partnereik segítségével. Sok olyan hasznos újdonság és információ fog elhangozni, amit eddig a nagyközönség nem ismert.

A Kukorica és Búza Konferenciasorozat három helyszínen kerül megrendezésre a következő időpontokban:

  • 2016. november 24. Budapest
  • 2016. december 15. Kaposvár
  • 2017. január 18. Debrecen

PROGRAM

09:00 -9:30 Regisztráció 

9:30-9:40  Köszöntő, megnyitó

9:40– 10:00 Egyedi megoldások és újdonságok a kukorica termesztésben – Bukovinszki Károly (értékesítési és szakmai szaktanácsadó, RAGT Vetőmag Kft.)

10:00 – 10:20 Bőtermő francia genetikájú búzafajták az Axereal kínálatában – Somogyi Bálint (agrárszakértő, Axereal Hungary Kft.)

10:20 – 10:40 Stresszmenedzsment aminosav alapú biostimulátorokkal – Túróczki Emese (termékmendzser, Pro-Feed Kft.)

10:40 – 11:00 Komplex mikrobiológiai technológia a növénytermesztésben – Daoda Zoltán (szakmai igazgató, Agro.bio Hungary Kft.)

11:00 – 11:20 Kávészünet

11:20 – 11:40 A tápanyag-utánpótlás ,,rejtett” tartalékai számszerűsítve, avagy hogyan termeljünk rekordmennyiségű búzát és kukoricát? – Makra Máté (agronómiai szakértő, Borealis L.A.T Hungary Kft.)

11:40 – 12:00 Korszerű megoldások a termesztés hatékonyságának növelése érdekében.
– Zavileiski Vitali (ügyvezető, N-Revival Kft.)

12:00 – 12:20 Az FMC/Cheminova megoldásai búzában és kukoricában A-Z-ig
– Léczi István (területi szakmérnök, Cheminova Magyarország Kft.)

12:20 – 12:40 Jelenünk és jövőnk a globális mezőgazdasági versenyben – Hollósi Dávid (Agrár Kompetencia Központ vezető, Erste Bank Hungary Zrt.)

12:40 – 13:00 Terményárak és változása, értékesítések optimális időzítése – Németh István (ügyvezető, Magro.hu mezőgazdasági piactér)

13:00 – 13:30 Ebédszünet és kapcsolatépítés

13:30 – 13:50 Műholdfelvételen alapuló állományfelmérés és precíziós nitrogén-kijuttatás – Somogyi Bálint (agrárszakértő, Axereal Hungary Kft.)

13:50 – 14:10 Kukoricaöntözés víz energiatakarékos megoldással, csepegtető öntözéssel – Nagy Tamás (menedzser, Metra Kft.)

14:10 – 14:30 A terménytárolás lehetőségei a Frisomat acélcsarnokainak felhasználásával – Raport László (ügyvezető igazgató, Frisomat Kft.)

14:30-14:50 Döntéstámogatás a szántóföldi növénytermesztésben – Farkas Róbert (agrárszakértő, Agrodat Projekt)

14:50 – 15:10 A precíziós szárítás, a terményszárítók precíziós beüzemelése, objektív adatok a szárító kiválasztásához – Speiser Ferenc (ügyvezető, Videokontroll)

15:10 – 15:30 Mezőgazdasági pályázatok a jövőben fiatal és nem fiatal gazdáknak – Magyar Tibor (szakmai vezető, Gordius Solutions Tender Kft.)

15:30 – 15:50 Lezárás – Magro nyereménysorsolás, nyeremények átadása, fotózkodás

15:50 – Kötetlen beszélgetés az előadókkal és a gazdákkal

Kaposvári és debreceni helyszíneken, a délutáni blokkban plusz előadás

A szemléletváltás hatása a gazdálkodásra – Bagdi Róbert (növénytermesztő-mérnök, fiatal gazda, Bagdi Birtok Kft.)

*A programváltozás jogát a szervező fenntartja magának

A konferencián résztvevők a hasznosítható tudás mellett még értékes nyereményekre is szert tehetnek, több mint 500.000 forint értékben, különböző vetőmagokat, növényvédőszereket, biostimulátorokat, lombtrágyákat, permetezőszereket.

A konferencia részleteiről további információ valamint jelentkezés az eseményre az alábbi oldalon lehet: http://www.magro.hu/konferencia

 Szakmai Partnereink

A konferencia szakmai partnerei

Share Button

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként értesüljön fontos agrárhírekről, támogatásokról, rendeletekről!

Kapcsolódó cikkek

Kukorica Termésverseny – 2013-ban már az ötödik!... Ha visszatekintek arra, hogyan is indult, nem mondhatom azt, hogy az ötlet kipattanásától a megvalósulásig minden magától értetődő volt. Még akkor sem...
Gabonapiaci információk a Magro.hu online mezőgazd... A kukorica átlagárának az idei év januárja óta tartó esése, bár lassuló ütemben, de tovább folytatódott: az elmúlt 4 hét alatt további 3%-ot csökkent....
Gabonapiaci információk a Magro.hu online mezőgazd... A kukorica átlagárának esése, egy kis megtorpanás után, a 23. héten tovább folytatódott: február közepe óta 9%-ot csökkent. Úgy tűnik, a gazdák eltöké...
Gabonapiaci információk a Magro.hu online mezőgazd... A piacon már nagyon érződik, hogy közeleg az aratás. Egymás után lépnek piacra azok a termelők, akik még rendelkeznek tavalyi kukoricával, hogy „kisöp...
Gabonapiaci információk a Magro.hu online mezőgazd... A piacon továbbra is erős eladói nyomás uralkodik. A gazdák igyekeznek túladni a tavalyi készleteken. Az intenzív verseny ellenére az árak esése a 2...
Gabonapiaci információk a Magro.hu online mezőgazd... A piacot továbbra is a sok eladó és kevesebb vevő jellemzi. Az árak a 23. hét óta egy szűk sávban mozognak a 60 500 Ft környékén. Mintha az elmúlt het...