spin

Ön is több nyereséget szeretne?
5 termelőből 4 nem tud ezekről:
ismerje meg a legújabb technológiákat a

Kukorica és Búza Konferenciákon!

Budapest 2016.11.24
Kaposvár/Szekszárd 2016.12.15
Debrecen 2017.01.18
Regisztráció

Miről lesz szó?

Miért termelnek nyugaton másfélszer annyi kukoricát vagy búzát hektáronként, mint itthon? Hogyan lehet elérni azt a hatékonyságot? Az előadások részletezik a legújabb tudnivalókat, a legfrissebb kutatások eredményeit a talajelőkészítéstől a betakarításig. Garantáljuk, hogy még az „öreg rókák” is sok újdonságot fognak hallani.

Kiknek szól?

Azoknak a fiatal gazdáknak és kezdő termelőknek, akik keresik a legjobb megoldásokat, többet és hatékonyabban akarnak termeszteni, mint az elődeik. Azoknak, akik nagy tapasztalatokkal rendelkeznek, de talán pont ezért a megszokásaik rabjai és nem mondtak le arról, hogy egyszer utolérjék termelékenységben a nyugatot.

Mitől különleges?

Itt nem egy cég termékbemutatóját láthatja, hanem teljes körű képet kap a talajelőkészítés, tápanyagpótlás vagy növényvédelem legmodernebb és leghatékonyabb lehetőségeiről, hogy így választhassa ki az optimális megoldást a problémájára.

Miért érdemes eljönnie?

A gyakorlatias és naprakész tudás megszerzése után azonnal vissza tudja forgatni a gazdaságába az információkat, hogy 2017-ben eredményesebben gazdálkodhasson. Emellett minden résztvevő garantált ajándékot kap és értékes nyereményeket is kisorsolunk.

Kiknek javasoljuk:

 • • gazdálkodók, termelők
 • • családi gazdálkodók, őstermelők
 • • agrár vállalatok döntéshozói
 • • gépforgalmazók, inputgyártó vállalatok képviselői
 • • integrátorcégek képviselői
 • • szaktanácsadók
 • • agrárszervezetek képviselői számára.

PROGRAM

A program részletesen taglalja mind a kukorica, mind a búza teljes termesztési ciklusát. Számos cég érkezik olyan újdonságokkal, amikről eddig szinte biztos, hogy nem hallott. Témáink:

 • Hogyan kerüljük el a felesleges csodavárást, azaz milyen termelési maximumot érhetünk el a technológia helyes megválasztásával régiónként és megyénként?
 • Mik azok a hibák, amiket tíz gazdából hét elkövet már a talaj előkészítésekor a földmunkák, gépigény, talajoltás, talajbaktériumok, műtrágyázás terén?
 • Hogyan válasszunk megfelelő vetőmagot a minőség, a mennyiség és a stressztűrő képesség figyelembe vételével?
 • Mik azok a bevált nyugat-európai praktikák a tőszámváltoztatás és sortávolság területén, amiket még alig alkalmaznak itthon?
 • Milyen módon csökkenthető a vegyszerhasználat úgy, hogy az új és legveszélyesebb (kukoricamoly, csíkos mozaik, vetési bagolylepke, fuzáriózis) kihívásoknak is megfeleljen?
 • Hogyan tudjuk a talaj tápanyagtartalmát költséghatékonyan feljavítani a 70-es évek szintjére, hogy ne éhezzenek tovább a növényeink?
 • Mik a legújabb technológiák az új kórokozók és kártevők ellen, valamint a rezisztencia kezelésére?
 • Milyen pályázatok segítik a fiatal és a nem fiatal gazdákat a közeljövőben, hogyan készüljön rájuk?
 • Hogyan időzítsük a kukorica betakarítását úgy, hogy a szárítási költség ne vigye el a profitot, de még a búza elvetésére is legyen idő?
 • Hogyan nyerjünk milliókat csupán csak az értékesítés optimális időzítésével?

Olvassa el részletes programunkat!

Regisztráció

RegisztrációA budapesti állomás házigazdája az Erste Bank Hungary Zrt.

Köszöntő

KöszöntőBóné Tímea a Magro.hu képviseletében, valamint Hollósi Dávid az Erste Bank képviseletében.

A búza- és a kukoricatermesztés színvonala Magyarországon

2008 óta dolgozik az Agrárgazdasági Kutató Intézet Piaci és Árinformációs Osztályán, 2009-től osztályvezető-helyettesként. Szakterülete a gabonafélék és az olajmagvak hazai és nemzetközi piaci folyamatainak vizsgálata, ár- és egyéb piaci információk gyűjtése valamint a terjesztésben való aktív közreműködés. Előadásában a magyarországi búza- és kukoricatermesztés színvonaláról igyekszik pontos, világos és reális képet adni.

Egyedi megoldások és újdonságok a kukorica termesztésben

Egyedi megoldások és újdonságok a kukorica termesztésben13 év növényvédelmi hatósági ezen belül 4 év osztályvezetői, 1,5 év kereskedelmi tapasztalattal rendelkező és több ezer ha területen növényvédelmi szaktanácsadást is ellátó szakember. Rendszeres előadója növényvédelmi képzéseknek. Előadásában a kukoricatermesztés problémáira hívja fel a figyelmet és ad megoldást, továbbá a kukoricatermesztés új irányait mutatja be.

Vetőmagok és vetési sajátosságok bemutatása búza hibridek esetében

Komplex mikrobiológiai technológia a növénytermesztésben

Komplex mikrobiológiai technológia a növénytermesztésbenOkl. Agrármérnök végzettséggel, 25 éves nagyvállalati és vállalkozói vezetői s termékfejlesztési tapasztalatokkal rendelkező szakember. Specialitása a piaci igényekhez igazodó termékek fejlesztése és szakmai piaci bevezetése illetve a termékportfólió különböző talaj és éghajlati viszonyok adaptálása belföldön és külföldön egyaránt. Az előadásában bemutatja a különböző mikrobiológiai termékeik önálló és együttes, technológiai felhasználásának tapasztalatait, amelyek fenntartható módon hozzásegítik a termelőket a rövid- és hosszútávú gazdaságos termelés megvalósításához.

Kávészünet

Kávészünet
 • A résztvevők kávéval frissülhetnek fel, és pogácsával alapozhatnak ebédig.
 • A szünetben kérdezhetnek a már elhangzott előadásokkal kapcsolatban.
 • Kiváló lehetőség arra, hogy új kapcsolatokat építsen ki.

A tápanyag-utánpótlás ,,rejtett” tartalékai számszerűsítve, avagy hogyan termeljünk rekordmennyiségű búzát és kukoricát?

A tápanyag-utánpótlás ,,rejtett” tartalékai számszerűsítve, avagy hogyan termeljünk rekordmennyiségű búzát és kukoricát?A szántóföldi növények tápanyag-utánpótlásában jártas szakértő. Előadásában bemutatja a búza és a kukorica tápanyag-utánpótlási gyakorlatában rejlő kihasználatlan lehetőségeket, kiemelt figyelmet fordít a magasabb termésátlagok elérésével szembeni elvárások és a gazdaságos tápanyag-kijuttatás közötti összefüggések ismertetésére.

Korszerű megoldások a termesztés hatékonyságának növelése érdekében.

Korszerű megoldások a termesztés hatékonyságának növelése érdekében.Mindig érdekelt valami új, akár termékről. akár technológiáról van szó. Így néhány éve megismerkedtem egy nagyon érdekes növénykondicionáló anyaggal és annak a feltalálójával. Azóta foglalkozom a készítménnyel. Idáig nagyon sok pozitív visszhangot kaptunk a magyar és külföldi gazdáktól, tudományos intézményektől.  Előadásomban igyekszem röviden elmesélni termékünk legalapvetőbb vonásiról, valamint felvázolni elképzeléseinket a modern növénytermesztés fejlődési irányzatairól, arról, hogy milyen választ tudunk adni az egyre növekvő kihívásokra.

Az FMC/ Cheminova megoldásai búzában és kukoricában A-Z-ig

Az FMC/ Cheminova megoldásai búzában és kukoricában A-Z-ig2009-ben végzett a SZIE-n Gödöllőn, azóta csak a növényvédelemnek szenteli életét, ezen belül is elsősorban a szántóföldi kultúrák termesztésében és az ehhez kapcsolódó technológiákban szerzett jártasságot. Előadásában a gyártó által forgalmazott termékekről fog tájékoztatást adni, illetve a gyakorlatban is jól használható integrált megoldásokról fog említést tenni.

Szabályozott tápanyagleadású műtrágyák használatának hazai tapasztalatai a szántóföldi növénytermesztésben

Jelenünk és jövőnk a globális mezőgazdasági versenyben

Jelenünk és jövőnk a globális mezőgazdasági versenybenSzakterülete a hazai mikro és KKV szektorhoz tartozó klasszikus vegyesgazdálkodást végző agrárvállalkozások gazdálkodási, pénzügyi és forrásbevonási lehetőségeinek vizsgálata, gyakorlati megvalósítása. Kiemelt szerepet tulajdonít az innovatív, értékteremtő és stratégiai beruházások megvalósításának. Előadásában a széles körben értelmezett magyar agrárium (agrobusiness) helyzetét mutatja be európai kitekintéssel, pénzügyi-gazdálkodási fejlődési lehetőségek bemutatásával.

Ebédszünet és kapcsolatépítés

Ebédszünet és kapcsolatépítés
 • Finom szendvicsekkel és frissítő üdítőkkel kínáljuk a résztvevőket.
 • A szünetben kérdezhetnek a már elhangzott előadásokkal kapcsolatban.
 • És lesz idő arra is, hogy új kapcsolatokat építsen ki.

Terményárak és változása, értékesítések optimális időzítése

Terményárak és változása, értékesítések optimális időzítéseKözgazdász, a Magro.hu mezőgazdasági piactér egyik alapító-tulajdonosa és ügyvezetője. Élelmiszeripari és agrárkutatásokat vezetett összesen 20 éven át, fő elemzési területe a gabonapiac, azon belül a kukorica és a búza árának változása. Előadása arról fog szólni, hogy lehet több százezer forintot nyerni az értékesítés körülményeinek megfelelő alakításával és időzítésével.

Kukoricaöntözés víz energiatakarékos megoldással, csepegtető öntözéssel

Kukoricaöntözés víz energiatakarékos megoldással, csepegtető öntözésselMérnök, 6 év öntözéstechnikai tapasztalattal rendelkezik az öntözés területén. Speciális szakterülete a külföldi víz és energiatakarékos öntözéstechnikák , eszközök hazai adoptálása. Előadásában tájékoztatást nyújt az újfajta szántóföldi öntözésről, a megvalósítás technikájáról, a külföldi és hazai tapasztalatokról, termésátlagokról. Az információk ismeretében a gazdálkodók biztonsággal és megnyugvással választhatják ki az új öntözési módszert.

A terménytárolás lehetőségei a Frisomat acélcsarnokainak felhasználásával

A terménytárolás lehetőségei a Frisomat acélcsarnokainak felhasználásávalA Budapesti Műszaki Egyetemen diplomázott és 1991-ben vett jelentős fordulatot szakmai karrierje, amikor megismerkedett a Frisomat belga tulajdonosaival. A„volt keleti blokk” országai közül elsőként itt alapítottak leányvállalatot, melynek a kezdetektől az ügyvezetőjeként munkálkodik. Szerinte az eltelt 25 sikeres év kizárólag a jó csapatmunka eredménye. Mind az anyacégnél Belgiumban, mind pedig itthon, lelkes, jól felkészült dolgozói háttér biztosítja a folyamatos jó minőséget mind a gyártás, mind pedig a kivitelezés területén. Előadásában a terménytárolásra tér majd ki, megmutatva azon lehetőségeket, melyet a Frisomat acélcsarnokai ezekre a kérdésekre nyújtani tudnak.

Döntéstámogatás a szántóföldi növénytermesztésben

Döntéstámogatás a szántóföldi növénytermesztésbenAgrármérnök, fő feladata az agrárszakmai felügyelet biztosítása a projekt során. Előadásának témája az Agrodat első tesztéve során kapott eredmények és gyakorlati tapasztalatok ismertetése. Ezeken keresztül rávilágít arra, hogy a precíziós gazdálkodásban milyen válaszlehetőségek rejlenek korunk agrárszakmai kihívásaira.

A precíziós szárítás, a terményszárítók precíziós beüzemelése, objektív adatok a szárító kiválasztásához

A precíziós szárítás, a terményszárítók precíziós beüzemelése, objektív adatok a szárító kiválasztásáhozNegyven évre visszanyúló szárítóüzemeltetési tapasztalattal rendelkezik. A precíziós szárítás elvének alkotója, a szárítók diagnosztikai rendszerét, és a precíziós beüzemelését a gyakorlatban is magvalósító fejlesztőcsoport vezetője. Az előadó új szemléletmódot képvisel, a szárítás hatékonyságát és a szárított termény minőségét állítja a fókuszba. Előadásában újdonságok, szakmai titkok és ennek a piacnak a buktatói is szóba kerülnek, amelyek ismeretében a gazdálkodó biztosabban mozog majd az ajánlatok dzsungelében és jut el a precíziós elveknek megfelelően kialakított megoldáshoz, az optimális vízelvonás folyamatának megvalósításához, az optimálisan üzemelő szárító boldog tulajdonosaként.

Mezőgazdasági pályázatok a jövőben

Mezőgazdasági pályázatok a jövőbenA mezőgazdasági pályázatokra specializálódott agrárpályázati tanácsadó. Csak ebben a támogatási ciklusbán több, mint 6 milliárd forintnyi támogatási kérelem fűzhető a nevéhez, valamint az előző években is aktívan tevékenykedett. A tavalyi fiatal gazda pályázaton, közel 100 ügyfele nyert támogatást, akiknek ő menedzselte a beadási folyamatot első lépéstől kezdve az utolsóig. Előadásában az agrárpályázatokról, azok nehézségeiről és azok áthidalásáról fog elsősorban beszélni, mindenképpen hasznos információkkal ellátva az érdeklődőket.

Lezárás – Nyereménysorsolás, nyeremények átadása, fotózkodás

Lezárás – Nyereménysorsolás, nyeremények átadása, fotózkodásMinden helyszínen, a nap végén kisorsoljuk a résztvevők között a következő értékes nyereményeket:
 • A RAGT Vetőmag Kft. felajánásával 5 zsák RGT Ferarixx Duo szemeskukorica hibrid vetőmag 215.000 Ft értékben.
 • 2 zsák Tillage Radish daikon retek vetőmag a Démétér Biosystems jóvoltából kb. 100.000 Ft értékben.
 • Helyszínenként 2 db 5 literes Amalgerol permetezőszer a Cheminova Magyarország Kft. jóvoltából kb. 90.000 Ft értékben.
 • Helyszínenként 1 zsák/25 kg L.A.T SUPREMO W 10/50/10 +TE lombtrágya, 1 kanna/10 l L.A.T SUPREMO L 101 B +Ca lombtrágya vagy L.A.T SUPREMO L 599 Zn +N a Borealis felajánlásának köszönhetően 48.000 Ft értékben.l
 • Helyszínenként 1 db 1 literes Algafix biostimulátor, 1 db 750 g-os Symbivit, mikorrhiza gomba készítmény az Agro.bio jóvoltából kb. 35 000 Ft értékben.
 • Helyszínenként 5 db BISTEP növénykondicionáló készítmény 1 literes kiszerelésben az N-Revival Kft. jóvoltából kb. 24.000 Ft értékben.

Kávészünet és kötetlen gazdacsevej

Az elhangzott előadások, információk megvitatása, beszélgetés az előadókkal és a résztvevőkkel, a kiállított újdonságok megtekintése.

Regisztráció

RegisztrációA nyugati helyszín szervezése egyeztetés alatt.
 • Cím: szervezés alatt.
 • GPS koordináták: hamarosan közöljük.

Köszöntő

A búza- és a kukoricatermesztés színvonala Magyarországon

2008 óta dolgozik az Agrárgazdasági Kutató Intézet Piaci és Árinformációs Osztályán, 2009-től osztályvezető-helyettesként. Szakterülete a gabonafélék és az olajmagvak hazai és nemzetközi piaci folyamatainak vizsgálata, ár- és egyéb piaci információk gyűjtése valamint a terjesztésben való aktív közreműködés. Előadásában a magyarországi búza- és kukoricatermesztés színvonaláról igyekszik pontos, világos és reális képet adni.

Egyedi megoldások és újdonságok a kukorica termesztésben

Egyedi megoldások és újdonságok a kukorica termesztésben13 év növényvédelmi hatósági ezen belül 4 év osztályvezetői, 1,5 év kereskedelmi tapasztalattal rendelkező és több ezer ha területen növényvédelmi szaktanácsadást is ellátó szakember. Rendszeres előadója növényvédelmi képzéseknek. Előadásában a kukoricatermesztés problémáira hívja fel a figyelmet és ad megoldást, továbbá a kukoricatermesztés új irányait mutatja be.

Vetőmagok és vetési sajátosságok bemutatása búza hibridek esetében

Komplex mikrobiológiai technológia a növénytermesztésben

Komplex mikrobiológiai technológia a növénytermesztésbenOkl. Agrármérnök végzettséggel, 25 éves nagyvállalati és vállalkozói vezetői s termékfejlesztési tapasztalatokkal rendelkező szakember. Specialitása a piaci igényekhez igazodó termékek fejlesztése és szakmai piaci bevezetése illetve a termékportfólió különböző talaj és éghajlati viszonyok adaptálása belföldön és külföldön egyaránt. Az előadásában bemutatja a különböző mikrobiológiai termékeik önálló és együttes, technológiai felhasználásának tapasztalatait, amelyek fenntartható módon hozzásegítik a termelőket a rövid- és hosszútávú gazdaságos termelés megvalósításához.

Kávészünet

Kávészünet
 • A résztvevők kávéval frissülhetnek fel, és pogácsával alapozhatnak ebédig.
 • A szünetben kérdezhetnek a már elhangzott előadásokkal kapcsolatban.
 • Kiváló lehetőség arra, hogy új kapcsolatokat építsen ki.

A tápanyag-utánpótlás ,,rejtett” tartalékai számszerűsítve, avagy hogyan termeljünk rekordmennyiségű búzát és kukoricát?

A tápanyag-utánpótlás ,,rejtett” tartalékai számszerűsítve, avagy hogyan termeljünk rekordmennyiségű búzát és kukoricát?A szántóföldi növények tápanyag-utánpótlásában jártas szakértő. Előadásában bemutatja a búza és a kukorica tápanyag-utánpótlási gyakorlatában rejlő kihasználatlan lehetőségeket, kiemelt figyelmet fordít a magasabb termésátlagok elérésével szembeni elvárások és a gazdaságos tápanyag-kijuttatás közötti összefüggések ismertetésére.

Korszerű megoldások a termesztés hatékonyságának növelése érdekében.

Korszerű megoldások a termesztés hatékonyságának növelése érdekében.Mindig érdekelt valami új, akár termékről. akár technológiáról van szó. Így néhány éve megismerkedtem egy nagyon érdekes növénykondicionáló anyaggal és annak a feltalálójával. Azóta foglalkozom a készítménnyel. Idáig nagyon sok pozitív visszhangot kaptunk a magyar és külföldi gazdáktól, tudományos intézményektől.  Előadásomban igyekszem röviden elmesélni termékünk legalapvetőbb vonásiról, valamint felvázolni elképzeléseinket a modern növénytermesztés fejlődési irányzatairól, arról, hogy milyen választ tudunk adni az egyre növekvő kihívásokra.

Az FMC/ Cheminova megoldásai búzában és kukoricában A-Z-ig

Az FMC/ Cheminova megoldásai búzában és kukoricában A-Z-ig2009-ben végzett a SZIE-n Gödöllőn, azóta csak a növényvédelemnek szenteli életét, ezen belül is elsősorban a szántóföldi kultúrák termesztésében és az ehhez kapcsolódó technológiákban szerzett jártasságot. Előadásában a gyártó által forgalmazott termékekről fog tájékoztatást adni, illetve a gyakorlatban is jól használható integrált megoldásokról fog említést tenni.

Szabályozott tápanyagleadású műtrágyák használatának hazai tapasztalatai a szántóföldi növénytermesztésben

Jelenünk és jövőnk a globális mezőgazdasági versenyben

Jelenünk és jövőnk a globális mezőgazdasági versenybenSzakterülete a hazai mikro és KKV szektorhoz tartozó klasszikus vegyesgazdálkodást végző agrárvállalkozások gazdálkodási, pénzügyi és forrásbevonási lehetőségeinek vizsgálata, gyakorlati megvalósítása. Kiemelt szerepet tulajdonít az innovatív, értékteremtő és stratégiai beruházások megvalósításának. Előadásában a széles körben értelmezett magyar agrárium (agrobusiness) helyzetét mutatja be európai kitekintéssel, pénzügyi-gazdálkodási fejlődési lehetőségek bemutatásával.

Ebédszünet és kapcsolatépítés

Ebédszünet és kapcsolatépítés
 • Finom szendvicsekkel és frissítő üdítőkkel kínáljuk a résztvevőket.
 • A szünetben kérdezhetnek a már elhangzott előadásokkal kapcsolatban.
 • És lesz idő arra is, hogy új kapcsolatokat építsen ki.

Terményárak és változása, értékesítések optimális időzítése

Terményárak és változása, értékesítések optimális időzítéseKözgazdász, a Magro.hu mezőgazdasági piactér egyik alapító-tulajdonosa és ügyvezetője. Élelmiszeripari és agrárkutatásokat vezetett összesen 20 éven át, fő elemzési területe a gabonapiac, azon belül a kukorica és a búza árának változása. Előadása arról fog szólni, hogy lehet több százezer forintot nyerni az értékesítés körülményeinek megfelelő alakításával és időzítésével.

Kukoricaöntözés víz energiatakarékos megoldással, csepegtető öntözéssel

Kukoricaöntözés víz energiatakarékos megoldással, csepegtető öntözésselMérnök, 6 év öntözéstechnikai tapasztalattal rendelkezik az öntözés területén. Speciális szakterülete a külföldi víz és energiatakarékos öntözéstechnikák , eszközök hazai adoptálása. Előadásában tájékoztatást nyújt az újfajta szántóföldi öntözésről, a megvalósítás technikájáról, a külföldi és hazai tapasztalatokról, termésátlagokról. Az információk ismeretében a gazdálkodók biztonsággal és megnyugvással választhatják ki az új öntözési módszert.

A terménytárolás lehetőségei a Frisomat acélcsarnokainak felhasználásával

A terménytárolás lehetőségei a Frisomat acélcsarnokainak felhasználásávalA Budapesti Műszaki Egyetemen diplomázott és 1991-ben vett jelentős fordulatot szakmai karrierje, amikor megismerkedett a Frisomat belga tulajdonosaival. A„volt keleti blokk” országai közül elsőként itt alapítottak leányvállalatot, melynek a kezdetektől az ügyvezetőjeként munkálkodik. Szerinte az eltelt 25 sikeres év kizárólag a jó csapatmunka eredménye. Mind az anyacégnél Belgiumban, mind pedig itthon, lelkes, jól felkészült dolgozói háttér biztosítja a folyamatos jó minőséget mind a gyártás, mind pedig a kivitelezés területén. Előadásában a terménytárolásra tér majd ki, megmutatva azon lehetőségeket, melyet a Frisomat acélcsarnokai ezekre a kérdésekre nyújtani tudnak.

Döntéstámogatás a szántóföldi növénytermesztésben

Döntéstámogatás a szántóföldi növénytermesztésbenAgrármérnök, fő feladata az agrárszakmai felügyelet biztosítása a projekt során. Előadásának témája az Agrodat első tesztéve során kapott eredmények és gyakorlati tapasztalatok ismertetése. Ezeken keresztül rávilágít arra, hogy a precíziós gazdálkodásban milyen válaszlehetőségek rejlenek korunk agrárszakmai kihívásaira.

A precíziós szárítás, a terményszárítók precíziós beüzemelése, objektív adatok a szárító kiválasztásához

A precíziós szárítás, a terményszárítók precíziós beüzemelése, objektív adatok a szárító kiválasztásáhozNegyven évre visszanyúló szárítóüzemeltetési tapasztalattal rendelkezik. A precíziós szárítás elvének alkotója, a szárítók diagnosztikai rendszerét, és a precíziós beüzemelését a gyakorlatban is magvalósító fejlesztőcsoport vezetője. Az előadó új szemléletmódot képvisel, a szárítás hatékonyságát és a szárított termény minőségét állítja a fókuszba. Előadásában újdonságok, szakmai titkok és ennek a piacnak a buktatói is szóba kerülnek, amelyek ismeretében a gazdálkodó biztosabban mozog majd az ajánlatok dzsungelében és jut el a precíziós elveknek megfelelően kialakított megoldáshoz, az optimális vízelvonás folyamatának megvalósításához, az optimálisan üzemelő szárító boldog tulajdonosaként.

Mezőgazdasági pályázatok a jövőben

Mezőgazdasági pályázatok a jövőbenA mezőgazdasági pályázatokra specializálódott agrárpályázati tanácsadó. Csak ebben a támogatási ciklusbán több, mint 6 milliárd forintnyi támogatási kérelem fűzhető a nevéhez, valamint az előző években is aktívan tevékenykedett. A tavalyi fiatal gazda pályázaton, közel 100 ügyfele nyert támogatást, akiknek ő menedzselte a beadási folyamatot első lépéstől kezdve az utolsóig. Előadásában az agrárpályázatokról, azok nehézségeiről és azok áthidalásáról fog elsősorban beszélni, mindenképpen hasznos információkkal ellátva az érdeklődőket.

Lezárás – Nyereménysorsolás, nyeremények átadása, fotózkodás

Lezárás – Nyereménysorsolás, nyeremények átadása, fotózkodásMinden helyszínen, a nap végén kisorsoljuk a résztvevők között a következő értékes nyereményeket:
 • A RAGT Vetőmag Kft. felajánásával 5 zsák RGT Ferarixx Duo szemeskukorica hibrid vetőmag 215.000 Ft értékben.
 • 2 zsák Tillage Radish daikon retek vetőmag a Démétér Biosystems jóvoltából kb. 100.000 Ft értékben.
 • Helyszínenként 2 db 5 literes Amalgerol permetezőszer a Cheminova Magyarország Kft. jóvoltából kb. 90.000 Ft értékben.
 • Helyszínenként 1 zsák/25 kg L.A.T SUPREMO W 10/50/10 +TE lombtrágya, 1 kanna/10 l L.A.T SUPREMO L 101 B +Ca lombtrágya vagy L.A.T SUPREMO L 599 Zn +N a Borealis felajánlásának köszönhetően 48.000 Ft értékben.l
 • Helyszínenként 1 db 1 literes Algafix biostimulátor, 1 db 750 g-os Symbivit, mikorrhiza gomba készítmény az Agro.bio jóvoltából kb. 35 000 Ft értékben.
 • Helyszínenként 5 db BISTEP növénykondicionáló készítmény 1 literes kiszerelésben az N-Revival Kft. jóvoltából kb. 24.000 Ft értékben.

Kávészünet és kötetlen gazdacsevej

Az elhangzott előadások, információk megvitatása, beszélgetés az előadókkal és a résztvevőkkel, a kiállított újdonságok megtekintése.

Regisztráció

RegisztrációA keleti helyszín szervezése egyeztetés alatt.
 • Cím: szervezés alatt.
 • GPS koordináták: hamarosan közöljük.

Köszöntő

A búza- és a kukoricatermesztés színvonala Magyarországon

2008 óta dolgozik az Agrárgazdasági Kutató Intézet Piaci és Árinformációs Osztályán, 2009-től osztályvezető-helyettesként. Szakterülete a gabonafélék és az olajmagvak hazai és nemzetközi piaci folyamatainak vizsgálata, ár- és egyéb piaci információk gyűjtése valamint a terjesztésben való aktív közreműködés. Előadásában a magyarországi búza- és kukoricatermesztés színvonaláról igyekszik pontos, világos és reális képet adni.

Egyedi megoldások és újdonságok a kukorica termesztésben

Egyedi megoldások és újdonságok a kukorica termesztésben13 év növényvédelmi hatósági ezen belül 4 év osztályvezetői, 1,5 év kereskedelmi tapasztalattal rendelkező és több ezer ha területen növényvédelmi szaktanácsadást is ellátó szakember. Rendszeres előadója növényvédelmi képzéseknek. Előadásában a kukoricatermesztés problémáira hívja fel a figyelmet és ad megoldást, továbbá a kukoricatermesztés új irányait mutatja be.

Vetőmagok és vetési sajátosságok bemutatása búza hibridek esetében

Komplex mikrobiológiai technológia a növénytermesztésben

Komplex mikrobiológiai technológia a növénytermesztésbenOkl. Agrármérnök végzettséggel, 25 éves nagyvállalati és vállalkozói vezetői s termékfejlesztési tapasztalatokkal rendelkező szakember. Specialitása a piaci igényekhez igazodó termékek fejlesztése és szakmai piaci bevezetése illetve a termékportfólió különböző talaj és éghajlati viszonyok adaptálása belföldön és külföldön egyaránt. Az előadásában bemutatja a különböző mikrobiológiai termékeik önálló és együttes, technológiai felhasználásának tapasztalatait, amelyek fenntartható módon hozzásegítik a termelőket a rövid- és hosszútávú gazdaságos termelés megvalósításához.

Kávészünet

Kávészünet
 • A résztvevők kávéval frissülhetnek fel, és pogácsával alapozhatnak ebédig.
 • A szünetben kérdezhetnek a már elhangzott előadásokkal kapcsolatban.
 • Kiváló lehetőség arra, hogy új kapcsolatokat építsen ki.

A tápanyag-utánpótlás ,,rejtett” tartalékai számszerűsítve, avagy hogyan termeljünk rekordmennyiségű búzát és kukoricát?

A tápanyag-utánpótlás ,,rejtett” tartalékai számszerűsítve, avagy hogyan termeljünk rekordmennyiségű búzát és kukoricát?A szántóföldi növények tápanyag-utánpótlásában jártas szakértő. Előadásában bemutatja a búza és a kukorica tápanyag-utánpótlási gyakorlatában rejlő kihasználatlan lehetőségeket, kiemelt figyelmet fordít a magasabb termésátlagok elérésével szembeni elvárások és a gazdaságos tápanyag-kijuttatás közötti összefüggések ismertetésére.

Korszerű megoldások a termesztés hatékonyságának növelése érdekében.

Korszerű megoldások a termesztés hatékonyságának növelése érdekében.Mindig érdekelt valami új, akár termékről. akár technológiáról van szó. Így néhány éve megismerkedtem egy nagyon érdekes növénykondicionáló anyaggal és annak a feltalálójával. Azóta foglalkozom a készítménnyel. Idáig nagyon sok pozitív visszhangot kaptunk a magyar és külföldi gazdáktól, tudományos intézményektől.  Előadásomban igyekszem röviden elmesélni termékünk legalapvetőbb vonásiról, valamint felvázolni elképzeléseinket a modern növénytermesztés fejlődési irányzatairól, arról, hogy milyen választ tudunk adni az egyre növekvő kihívásokra.

Az FMC/ Cheminova megoldásai búzában és kukoricában A-Z-ig

Az FMC/ Cheminova megoldásai búzában és kukoricában A-Z-ig2009-ben végzett a SZIE-n Gödöllőn, azóta csak a növényvédelemnek szenteli életét, ezen belül is elsősorban a szántóföldi kultúrák termesztésében és az ehhez kapcsolódó technológiákban szerzett jártasságot. Előadásában a gyártó által forgalmazott termékekről fog tájékoztatást adni, illetve a gyakorlatban is jól használható integrált megoldásokról fog említést tenni.

Szabályozott tápanyagleadású műtrágyák használatának hazai tapasztalatai a szántóföldi növénytermesztésben

Jelenünk és jövőnk a globális mezőgazdasági versenyben

Jelenünk és jövőnk a globális mezőgazdasági versenybenSzakterülete a hazai mikro és KKV szektorhoz tartozó klasszikus vegyesgazdálkodást végző agrárvállalkozások gazdálkodási, pénzügyi és forrásbevonási lehetőségeinek vizsgálata, gyakorlati megvalósítása. Kiemelt szerepet tulajdonít az innovatív, értékteremtő és stratégiai beruházások megvalósításának. Előadásában a széles körben értelmezett magyar agrárium (agrobusiness) helyzetét mutatja be európai kitekintéssel, pénzügyi-gazdálkodási fejlődési lehetőségek bemutatásával.

Ebédszünet és kapcsolatépítés

Ebédszünet és kapcsolatépítés
 • Finom szendvicsekkel és frissítő üdítőkkel kínáljuk a résztvevőket.
 • A szünetben kérdezhetnek a már elhangzott előadásokkal kapcsolatban.
 • És lesz idő arra is, hogy új kapcsolatokat építsen ki.

Terményárak és változása, értékesítések optimális időzítése

Terményárak és változása, értékesítések optimális időzítéseKözgazdász, a Magro.hu mezőgazdasági piactér egyik alapító-tulajdonosa és ügyvezetője. Élelmiszeripari és agrárkutatásokat vezetett összesen 20 éven át, fő elemzési területe a gabonapiac, azon belül a kukorica és a búza árának változása. Előadása arról fog szólni, hogy lehet több százezer forintot nyerni az értékesítés körülményeinek megfelelő alakításával és időzítésével.

Kukoricaöntözés víz energiatakarékos megoldással, csepegtető öntözéssel

Kukoricaöntözés víz energiatakarékos megoldással, csepegtető öntözésselMérnök, 6 év öntözéstechnikai tapasztalattal rendelkezik az öntözés területén. Speciális szakterülete a külföldi víz és energiatakarékos öntözéstechnikák , eszközök hazai adoptálása. Előadásában tájékoztatást nyújt az újfajta szántóföldi öntözésről, a megvalósítás technikájáról, a külföldi és hazai tapasztalatokról, termésátlagokról. Az információk ismeretében a gazdálkodók biztonsággal és megnyugvással választhatják ki az új öntözési módszert.

A terménytárolás lehetőségei a Frisomat acélcsarnokainak felhasználásával

A terménytárolás lehetőségei a Frisomat acélcsarnokainak felhasználásávalA Budapesti Műszaki Egyetemen diplomázott és 1991-ben vett jelentős fordulatot szakmai karrierje, amikor megismerkedett a Frisomat belga tulajdonosaival. A„volt keleti blokk” országai közül elsőként itt alapítottak leányvállalatot, melynek a kezdetektől az ügyvezetőjeként munkálkodik. Szerinte az eltelt 25 sikeres év kizárólag a jó csapatmunka eredménye. Mind az anyacégnél Belgiumban, mind pedig itthon, lelkes, jól felkészült dolgozói háttér biztosítja a folyamatos jó minőséget mind a gyártás, mind pedig a kivitelezés területén. Előadásában a terménytárolásra tér majd ki, megmutatva azon lehetőségeket, melyet a Frisomat acélcsarnokai ezekre a kérdésekre nyújtani tudnak.

Döntéstámogatás a szántóföldi növénytermesztésben

Döntéstámogatás a szántóföldi növénytermesztésbenAgrármérnök, fő feladata az agrárszakmai felügyelet biztosítása a projekt során. Előadásának témája az Agrodat első tesztéve során kapott eredmények és gyakorlati tapasztalatok ismertetése. Ezeken keresztül rávilágít arra, hogy a precíziós gazdálkodásban milyen válaszlehetőségek rejlenek korunk agrárszakmai kihívásaira.

A precíziós szárítás, a terményszárítók precíziós beüzemelése, objektív adatok a szárító kiválasztásához

A precíziós szárítás, a terményszárítók precíziós beüzemelése, objektív adatok a szárító kiválasztásáhozNegyven évre visszanyúló szárítóüzemeltetési tapasztalattal rendelkezik. A precíziós szárítás elvének alkotója, a szárítók diagnosztikai rendszerét, és a precíziós beüzemelését a gyakorlatban is magvalósító fejlesztőcsoport vezetője. Az előadó új szemléletmódot képvisel, a szárítás hatékonyságát és a szárított termény minőségét állítja a fókuszba. Előadásában újdonságok, szakmai titkok és ennek a piacnak a buktatói is szóba kerülnek, amelyek ismeretében a gazdálkodó biztosabban mozog majd az ajánlatok dzsungelében és jut el a precíziós elveknek megfelelően kialakított megoldáshoz, az optimális vízelvonás folyamatának megvalósításához, az optimálisan üzemelő szárító boldog tulajdonosaként.

Mezőgazdasági pályázatok a jövőben

Mezőgazdasági pályázatok a jövőbenA mezőgazdasági pályázatokra specializálódott agrárpályázati tanácsadó. Csak ebben a támogatási ciklusbán több, mint 6 milliárd forintnyi támogatási kérelem fűzhető a nevéhez, valamint az előző években is aktívan tevékenykedett. A tavalyi fiatal gazda pályázaton, közel 100 ügyfele nyert támogatást, akiknek ő menedzselte a beadási folyamatot első lépéstől kezdve az utolsóig. Előadásában az agrárpályázatokról, azok nehézségeiről és azok áthidalásáról fog elsősorban beszélni, mindenképpen hasznos információkkal ellátva az érdeklődőket.

Lezárás – Nyereménysorsolás, nyeremények átadása, fotózkodás

Lezárás – Nyereménysorsolás, nyeremények átadása, fotózkodásMinden helyszínen, a nap végén kisorsoljuk a résztvevők között a következő értékes nyereményeket:
 • A RAGT Vetőmag Kft. felajánásával 5 zsák RGT Ferarixx Duo szemeskukorica hibrid vetőmag 215.000 Ft értékben.
 • 2 zsák Tillage Radish daikon retek vetőmag a Démétér Biosystems jóvoltából kb. 100.000 Ft értékben.
 • Helyszínenként 2 db 5 literes Amalgerol permetezőszer a Cheminova Magyarország Kft. jóvoltából kb. 90.000 Ft értékben.
 • Helyszínenként 1 zsák/25 kg L.A.T SUPREMO W 10/50/10 +TE lombtrágya, 1 kanna/10 l L.A.T SUPREMO L 101 B +Ca lombtrágya vagy L.A.T SUPREMO L 599 Zn +N a Borealis felajánlásának köszönhetően 48.000 Ft értékben.l
 • Helyszínenként 1 db 1 literes Algafix biostimulátor, 1 db 750 g-os Symbivit, mikorrhiza gomba készítmény az Agro.bio jóvoltából kb. 35 000 Ft értékben.
 • Helyszínenként 5 db BISTEP növénykondicionáló készítmény 1 literes kiszerelésben az N-Revival Kft. jóvoltából kb. 24.000 Ft értékben.

Kávészünet és kötetlen gazdacsevej

Az elhangzott előadások, információk megvitatása, beszélgetés az előadókkal és a résztvevőkkel, a kiállított újdonságok megtekintése.

Mit mondtak a résztvevők az előző Konferenciákon?

A RÉSZVÉTELLEL NYERHET IS!A konferencia partnereinek jóvoltából a nap végén minden helyszínen több száz ezer forintot érő input anyagokat sorsolunk ki.

 • A RAGT Vetőmag Kft. felajánásával 5 zsák RGT Ferarixx Duo szemeskukorica hibrid vetőmag 215.000 Ft értékben.
 • 2 zsák Tillage Radish daikon retek vetőmag a Démétér Biosystems jóvoltából kb. 100.000 Ft értékben.
 • Helyszínenként 2 db 5 literes Amalgerol permetezőszer a Cheminova Magyarország Kft. jóvoltából kb. 90.000 Ft értékben.
 • Helyszínenként 1 zsák/25 kg L.A.T SUPREMO W 10/50/10 +TE lombtrágya, 1 kanna/10 l L.A.T SUPREMO L 101 B +Ca lombtrágya vagy L.A.T SUPREMO L 599 Zn +N a Borealis felajánlásának köszönhetően 48.000 Ft értékben.
 • Helyszínenként 1 db 1 literes Algafix biostimulátor, 1 db 750 g-os Symbivit, mikorrhiza gomba készítmény az Agro.bio jóvoltából kb. 35 000 Ft értékben.
 • Helyszínenként 5 db BISTEP növénykondicionáló készítmény 1 literes kiszerelésben az N-Revival Kft. jóvoltából kb. 24.000 Ft értékben.

JELENTKEZÉS

Figyelem! A szakmai rendezvény nem csupán új ismeretek megszerzésére nyújt lehetőséget, de kitűnő alkalmat teremt szakmai és termelői kapcsolatok kialakítására. Az egész napos esemény részvételi díja 3900 Ft, amely tartalmazza a szendvicsebédet, kávé-és üdítő fogyasztását, az elhangzott előadások anyagait, partneri ajándékokat a helyszínen átadott táskákban, a kisorsolt input anyagokat, nyereményeket több százezer forint értékben, és egy meglepetés ajándékot minden résztvevő számára. Tartson velünk!  

2016. november 24.
3.900 Ft2015. szeptember áfával

Budapest

Népfürdő utca 24-26.

2016. december 15.
3.900 Ft2015. szeptember áfával

Nyugat-Magyarország

Egyeztetés alatt!

Lehetséges helyszínek: Kaposvár/Szekszárd

2017. január 18.
3.900 Ft2015. szeptember áfával

Debrecen

Agrártudományi Egyetem

 

Az esemény szervezője a magro_logo_jpg, ahol eddig 4,5 millió tonna gabona fordult meg, és ahol napi szinten nyomon tudják követni a gabonák árának alakulását.


Miért lehet biztos benne, hogy Önnek is tetszeni fog ez a konferencia? • GYAKORLATIASSÁG - A kukorica- és búzatermesztők nehéz időszakot élnek át. Világszinten sok a termény és nagyon alacsony az ára. Ezt a krízist az "éli túl", aki a mostaninál hatékonyabban termel és értékesíteni is tud. A kérdés már csak az, hogy mindezt hogyan? Ezt mutatjuk be életszerű, azonnal használható példákon keresztül. Akár már másnap elkezdheti alkalmazni.

 • ÉRTHETŐSÉG - Minden előadónk azt szeretné, hogy a mondanivalója lényege eljusson a hallgatósághoz, és ez a résztvevők érdeke is. Ez csak úgy érhető el, ha mellőzünk minden tankönyv ízű "halandzsát" és az egyszerűségre törekszünk.

 • INFORMÁCIÓ MENNYISÉGE - Nagyon sok információt sűrítettünk egy napba. Mind a kukorica-, mind és búzatermesztést részletesen bemutatjuk a talajelőkészítéstől a raktározásig és értékesítésig. Annyi információt hallhat majd nálunk, amit máskülönben hosszú hónapok alatt tudna csak összegyűjteni.
Kiemelt partnerek

Szakmai partnereink

Médiapartnereink


A konferencia szervezőjéről, a Magro.hu-ról


A Magro.hu egy speciálisan a mezőgazdaságra tervezett online piactér, ahol mindenféle mezőgazdasági termék forog. Ezen belül kiemelten hangsúlyos a gabonakereskedelem, főként a kukorica és búza értékesítése, hiszen az elmúlt 4 évben közel 4,5 millió tonna fordult meg belőlük a piactéren.
A piactér kiegészítő, ugyanakkor fontosnak tartott tevékenységei közé tartoznak a gazdák internetes ismereteinek bővítése. Ennek érdekében főiskolákon, egyetemeken, szakmai fórumokon adnak elő a cég vezetői, valamint webkonferenciákat, konferenciákat szerveznek, hogy hasznos és használható tudást tudjanak átadni az agrárpiaci szereplőknek.

További információért látogasson el www.magro.hu oldalra! Jelentkezzen aktuális konferenciánkra, és legyen sikeresebb gazdálkodó az új ismeretek birtokában!


Jelentkezési feltételek
A konferencia előzetes jelentkezéshez és regisztrációs díjhoz kötött, melynek menete a következő:
1. Regisztrációs gomb megnyomása után megjelenő Jelentkezési lap kitöltése.
2. A befogadott regisztrációt követően, a regisztrációs űrlapon megadott adatok alapján díjbekérőt küldünk.
3. A díjbekérőn szereplő összeg banki jóváírást követően érvényesül végleges regisztrációnak. A banki jóváírás tényéről e-mail-ben vagy telefonon értesítjük.
A részvételi díj a következőket foglalja magában: a Kukorica és Búza Konferenciasorozatának regisztráció során kiválasztott állomásán való részvételt, valamint részvételt az esemény nyereménysorsolásán.*
A rendezvényre való regisztráció és a részvételi díj elfogadása a szolgáltatás megrendelésének minősül, ezért fizetési kötelezettséget von maga után. Kérjük, a regisztráció visszaigazolásától számított 48 órán belül utalja el a részvételi díjat. Lemondásra nincs lehetőség.
A rendezvényt megelőző 1-2 munkanapon történő regisztrációnál elképzelhető, hogy a részvételi díj átutalása nem érkezik meg számlánkra, ekkor elfogadjuk az átutalás megtörténtéről szóló banki igazolást is.
Amennyiben egy cégtől többen részt kívánnak venni, egyéni kedvezményeket tudunk nyújtani. Kérjük, írja meg ilyen irányú igényét az alábbi címre:
A jelentkezők részvételükkel hozzájárulnak, hogy a konferencia egyes állomásain videó és/vagy képi felvételek készülhetnek róluk, amit később, a szervező és partnerei szabadon felhasználhat.

*A cégek által felajánlott nyereményeket az adott állomáson megjelent résztvevők között sorsoljuk ki a helyszínen, a nap végén. Ha a sorsolás során olyan személy neve kerül kihúzásra, aki már nem tartózkodik a helyszínen, másik nevet húzunk. Az aktuálisan felajánlott nyereményeket feljebb, a "Részvétellel nyerhet is!" elnevezésű részben találja részletezve.

Adatvédelmi nyilatkozat

A MagroPontHu Kft., a konferencia szervezője tiszteletben tartja a honlapot felkereső minden természetes személy személyiségi jogait. A honlapon keresztül gyűjtött adatokat elsősorban a kért szolgáltatás teljesítéséhez, másodsorban cégünk általános tevékenységének fejlesztéséhez használja fel, tájékoztatás, reklám, információnyújtás céljából írásbeli és szóbeli kapcsolatfelvétel formájában. Amennyiben felhasználó ezen felhatalmazását meg kívánja tagadni, vagy vissza kívánja vonni, abban az esetben ezt az üzemeltető elérhetőségeinek igénybevétele útján tudja kifejezett, írásbeli formában megtenni.

Kapcsolat
MagroPontHu Kft.
1074 Budapest,
Dohány u. 58-62.
Mobil: 06-20-446-1940, 06-20-237-3805
E-mail:


@ 2016-2017 Magro.hu
A szervező a programváltozás jogát fenntartja magának.