Webinárium lesz a mezőgazdasági és élelmiszeripari szerves hulladékok újrahasznosításáról

A zöld gazdaság felé vezető úton a klímaváltozással való küzdelemben és a környezetvédelemben egyaránt kulcsfontosságú a nyersanyagok mennyiségének csökkentése mellett a minél nagyobb fokú újrahasznosítás. Az agrárium és az élelmiszergazdaság által termelt szerves eredetű hulladék újrahasznosítása nem csak nagyban segítheti a környezetszennyezés leküzdését, de további bevételt is jelent az elsődleges és másodlagos szektorban működő cégek számára. Ebben a témában tart online programot a Holland Nagykövetség.

A Holland Nagykövetség által szervezett Farminar 3 webinárium a Szerves hulladék felhasználás: Szemétből kincs címmel, 2021. december 14-én lesz. A webinárium célja, hogy a magyarországi szerves hulladékok felhasználásáról és kezeléséről adjon helyzetképet. Továbbá igyekszik számba venni a felhasználás elméleti és gyakorlati megközelítéseit, illetve példát mutatni a jó gyakorlatokra – írta a NAK.

Webinárium lesz a mezőgazdasági és élelmiszeripari szerves hulladékok újrahasznosításáról - Fotó: Magro.hu, CSZS, Demjén
Webinárium lesz a mezőgazdasági és élelmiszeripari szerves hulladékok újrahasznosításáról – Fotó: Magro.hu, CSZS, Demjén

A program 2021. december 14-én 14 órakor kezdődik és várhatóan 15:15-ig tart. Az online eseményt a Zoom programon keresztül valósul meg magyar és angol nyelven, élő szinkrontolmácsolással. Az, aki részt szeretne venni az eseményen, a bdp-lnv@minbuza.nl címre küldött levéllel jelezheti ezt.

A részletes program:
  • 14:00 – 14:05 Megnyitó: Koen van Ginneken, Mezőgazdasági Attasé, Holland Királyság Nagykövetsége
  • 14:05 – 14:25 Áttekintés: Tanulmány a hazánkban keletkező szerves hulladékokról, PwC, majd nézői kérdések
  • 14:25 – 14:45 Somosné Dr. Nagy Adrienn, ügyvezető, Pilze-Nagy Kft: A mezőgazdasági és erdészeti hulladékok és melléktermékek felhasználási lehetőségei, majd nézői kérdések
  • 14:45 – 15:05 Jan Bakker, takarmányozási szakértő, Duynie Group: Az élelmiszeripari hulladékok és melléktermékek felhasználási lehetőségei, majd nézői kérdések
  • 15:05 – 15:15 Záró gondolatok
Share Button

Kapcsolódó cikkek

A hét egyben – 49. hét Beruházási rekord a harmadik negyedévben, bővülő agrárkapcsolatok, sikeres volt az idei év a zöldség-gyümölcs ágazat számára, előtérben az élelmiszeri...
Konferencia a Virágzó Vidékért "Virágzó Vidékünk Európa Nap - Hogyan tovább agrár-környezetgazdálkodás?"címmel konferenciát szervez a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat 2014. május 22-én...
Erre biztos nem gondolt, ebből lesz a jövő műanyag... Olasz kutatók jelentős felfedezés előtt állnak. Ha kísérleteik eredménnyel járnak, gyakorlatilag megszüntethetővé válik a környezet műanyagokkal való ...
Hivatalos: a marhahústermelés nem fenntartható Amerikai kutatók kimondták: a húsmarha előállítása sokszorosan meghaladja más állati termékek előállításának költségeit – olvasható az origo.hu-n. Az ...
Alternatív tüzelőanyag: a brikett Bár még tavaszt idéző időjárás uralkodik hazánkban, lassan közeledik a tél és vele együtt a fűtési szezon. Sokak számára természetes, hogy gázzal fűte...
70%-kal több élelmiszert kell előállítani 2050-ben... 2050-re több mint 10 milliárd ember fog élni a Földön. Ahhoz , hogy őket elláthassuk, több mint 1,5-szer annyi élelmiszerre lesz szükség, mint amennyi...