VICON BW bálacsomagolók a gazdálkodók igényeihez kifejlesztve

A Készenlét Zrt. termékpalettáján a VICON BW bálacsomagoló család három tagja között minden gazdálkodó megtalálja az igényeinek megfelelő típust.

A VICON gyár fejlesztői szem előtt tartották a különböző méretű és munkaszervezésű gazdaságok igényeit a bálacsomagolás területén, amelynél az elsődleges szempontok között szerepelt a költséghatékony és gyors bálacsomagolás a minőségi takarmány előállításáért.

A bálacsomagolást gazdaságonként eltérő munkaszervezéssel és helyszíneken oldják meg a gazdálkodók, amelyben sokszor a telepi adottságok mellett a rendelkezésre álló gépek is befolyásolják az alkalmazott technológiát. A három VICON BW bálacsomagoló közül a VICON BW 2400-as típust a telepen kívüli, bálázás helyszínén való csomagoláshoz fejlesztették ki vontatott kivitelben. Ez a típus abban az esetben praktikus, ha a csomagolt bála behordásának idejét holt időben szeretnénk elvégezni, természetesen a legjobb takarmányminőség előállítása mellett.

A VICON BW 2400-as típust a telepen kívüli, bálázás helyszínén való csomagoláshoz fejlesztették ki vontatott kivitelben

Az oldalt elhelyezkedő hidraulikus felvevő kar teherbírása 1200 kg, amely a legtömörebb bálák gyors és pontos felhelyezésére képes 1,5 m átmérőig.

A nagy súlyú bálák emelése közben a gép stabilitását a munkahelyzetben kifordított jobboldali kerék biztosítja, ami szállítási pozícióban behajtva könnyed vonulást tesz lehetővé.

A forgóasztalos kivitelt automata számlálóval látták el és a bovdenes vezérlés mellett elérhető a számítógépes vezérlés is. Az alapfelszereltségben szimpla 750 mm-es fóliahasználat mellett a csomagolási idő rövidítésére opciós felszereltségként elérhető a dupla fólia használat, amely gyakorlatilag 66%-os átfedést biztosít, így lefelezhető a csomagolási idő. A fólia egyidejű megfogását és elvágását az elért rétegszám után a csomagolt bála legurításakor automatikusan végzi el a gép.

A kiegészítőként a választható bálaátfordítóval szerelt gépnél a legurított csomagolt bála a talpára fog érkezni a tarlóra, így a szármaradványok nem lyukasztják át a fóliát, valamint a bálamegfogóval történő rakodáshoz optimális pozícióban lesz a bálánk.

A bála forgatását csomagolás közben 4 szíjjal biztosítja a gép, így a lazább szerkezetű bálák is folyamatos forgás mellett kerülnek csomagolásra. A forgóasztalon található két darab támasztógörgő távolsága állítható, így tudjuk a bálavezetést is az aktuális bála mérethez igazítani. A VICON BW 2100-as típus a vontatott BW 2400-as típussal megegyező technológiájú forgóasztalos bálacsomagoló, de függesztett kivitelű telepi használatra tervezett gép, amit lehet opcionálisan kérni támasztólábbal statikus használatra is.

A VICON BW 2100-as típus forgóasztalos bálacsomagoló

A munkaerőigény csökkentésére javasolt a kiegészítő számítógépes mellé távirányítós vezérléssel a csomagolót kiegészíteni, amivel a bálát rakódó gépkezelő a rakodógépből képes a csomagolást elindítani és amíg a csomagolás történik, addig a kész csomagolt bálát kazalba tudja helyezni és az új csomagolandó bálát a felrakáshoz megfogni. Az előre beállított rétegszám elérése után a csomagoló automatikusan lebillenti magáról a bálát így helyet biztosít a csomagolandó új bálának. Természetesen a DuoWrap, azaz a dupla fóliahasználat a csomagolási idő lefelezése érdekében itt is elérhető. A gép függeszthető a traktor első vagy hátsó hidraulika rendszerére vagy használható, mint álló gép külső meghajtással is.

A VICON BW bálacsomagoló család harmadik tagja a VICON BW 2250-es típus.

VICON BW 2250-es típust 1000 kg-os teherbírással 1,2m x 1,5m széles bálákhoz tervezték

Kialakítását tekintve szatellit karos csomagoló. A függesztett kivitelben készülő csomagoló nagy előnye, hogy nem csak az erőgép hárompont függesztéséről üzemeltethető, hanem rakodógép-adapterrel homlokrakodó vagy teleszkópos rakodógépre is adaptálható, így megvalósítható a menetközbeni csomagolás mellett, egymenetben a gép pontos precíz kezelésével a kazalba rakás is.

A bála felvétele hidraulikusan a felvevő karokkal történik, amelyek a felvétel után forgatják is a bálát csomagolás közben. A 750 mm széles fóliával a szatellit kar csomagolja be a takarmányunkat az előre beállított rétegmennyiségben. A rakodógéppel való használat elengedhetetlen kiegészítője a távirányítós vezérlés. Természetesen itt is elérhető opció a bálaátfordító azon gazdálkodók számára, akik a kazalba rakást külön géppel végzik. Terhelhetőségét tekintve 1000 kg-os teherbírással 1,2m x 1,5m széles bálákhoz tervezték.

A termékeket érintő további részletekkel, referenciákkal, árajánlattal kapcsolatban kérjük keresse területi képviselő kollégáinkat illetve termékreferensünket:

Stefák Szabolcs
munkagép termékreferens
Tel.: +36 30 3316061
E-mail: stefak.szabolcs@keszenlet.hu

Forgalmazó:

Készenlét Zrt.
H-8500 Pápa, Pápakovácsi út 3.
Mobil: +36/30/3857584
E-mail: keszenlet@keszenlet.hu
Web: www.keszenlet.hu

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

MaterMacc gabonavetőgépek a Készenlét Zrt. gépkíná... A Készenlét Zrt. hosszú ideje sikerrel forgalmazza partnerei körében az olasz MaterMacc cég által gyártott gabonavetőgépeit. A gépeket magas műszaki ...
Ricosma permetezőgépek a Készenlét Zrt. gépkínálat... A Készenlét Zrt. kizárólagos magyarországi forgalmazóként hosszú ideje forgalmazza partnerei részére a Ricosma olasz cég által gyártott vontatott és ...
Az eszközgyártásba is belefog a Készenlét Zrt. idé... Tavaly ősszel ünnepelte 30. születésnapját a Készenlét Zrt, ami mára a hazai mezőgazdasági- és eszközpiac meghatározó szereplője lett. A családi váll...
Új Sampo kombájn a láthatáron A finn Sampo Rosenlew saját színekben értékesíti 2020-tól az általa gyártott gépeket, mellyel véget ér a John Deere vállalattal kötött többéves koráb...
Elérhető intelligens műszaki megoldások a Vicon Ex... A Készenlét Zrt. által 2019 óta forgalmazott Vicon fűkaszacsalád tervezésének fő célja, hogy a gépek egyedi tulajdonságaik mellett kiemelkedő teljesí...
VICON Andex rendképzők a minőségi szálastakarmány ... A VICON zöldtakarmányos gépek 110 éves múlttal rendelkező gyártója a hosszú évek folyamán a gazdákkal együttműködve és ötletelve alakította az Andex ...