VICON Andex rendképzők a minőségi szálastakarmány szolgálatában a Készenlét Zrt.-től

A VICON zöldtakarmányos gépek 110 éves múlttal rendelkező gyártója a hosszú évek folyamán a gazdákkal együttműködve és ötletelve alakította az Andex rendképző családját, amely a legkisebb egyrotoros rendképzőtől egészen a négyrotoros, akár 15 méteres munkaszélességgel rendelkező gépeket is kínál a legkisebbtől a legnagyobb gazdaság számára. Ezekkel a gépekkel a Készenlét Zrt. biztosítja a gyors és minőségi rendképzést és a megfelelő minőségű szennyezésmentes szálastakarmány előállításának lehetőségét.

A táblaméretekhez, a domborzati viszonyoknak és az erőgép teljesítményéhez illesztve mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb rendképzőt a minőségi és gyors szálastakarmány-előállítás érdekében.

Az VICON Andex szériában megtalálhatóak kialakításuk alapján:

  • Egyrotoros függesztett rendképzők
  • Egyrotoros vontatott rendképzők
  • Kétrotoros függesztett rendképzők
  • Kétrotoros félig függesztett rendképzők
  • Kétrotoros vontatott rendképzők
  • Négyrotoros vontatott rendképzők 

Egyes típusoknál elérhető a Hidrolift hidraulikus magasságállítás, amely a rendképző gyors gépbeállítását teszi lehetővé, akár menetközben a változó terepviszonyokhoz vagy termény mennyiségekhez, így optimális beállításokkal dolgozhatunk a minőségi és szennyeződésmentes takarmány érdekében. A VICON Andex széria minden egyes tagja gondozásmentes Compactline, valamint Proline hajtóművel van szerelve típustól függően, ahol a rotorkarok és a csapágyak a 270 mm vagy 400 mm átmérőjű vezérlőpályán olajban futnak.

Compactline hajtómű

A karok kiemelésének a terménymennyiséghez való igazítása egyszerűen a vezérlőpálya pozicionálásával könnyen hozzáférhetően állítható.

Vezérlőpálya állítása

Az előre hajlított rendfelszedő ujjak biztosítják a szennyeződés mentes rendképzést nagyobb mennyiségű zöldtakarmányból való rendképzés esetén is, mert az ujjak munkamélysége változatlan marad.

A hajlított rendsodró karoknak köszönhetően a belső ujjak kihasználtsága hatékonyabb lett, valamint a karok így nem fognak közvetlenül a menetirányra merőlegesen állni munka közben, aminek hatására kisebb erőhatások érik a gépet.

Természetesen a nagy sebességű rendképzés a tökéletes talajkopírozás érdekében tandem futóművel és mankó kerékkel szerelhetők a család tagjai, míg megtalálható egyes típusokon a Terralink plus futóművek, amelyek már 8° szögeltérést is korrigálnak.

VICON Andex 705

Kiemelnénk a VICON Andex 705 EVO/VARIO típust, amely az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő félig-függesztett és az oldalra rendet képező gépek közé tartozik. Az egyik kedvelt tulajdonsága, hogy nagy szélességből tudnak rendet képezni és az, hogy variálható a rendképzés módja – 1 darab nagy vagy 2 darab kisebb rendképzése. A saját futóművel ellátott gépekkel a nagyobb távolságra történő vonulás sem okoz problémát. és a rotorok tandem futóműve sem kap extra terhelést szállítás közben, valamint a gerendely súlya sem terheli a rotorokat. Ebben a szegmensben mutatta be 2019-ben a Vicon az Andex 705 EVO/VARIO modelleket. A fejlesztés középpontjában a felhasználó állt. A gép jól manőverezhető a táblavégi fordulókban, a vonórúd 80 ̊-ban képes elfordulni és a rotorok kiemeléskor 50 cm-re emelkednek el a talajtól. A gép magassága összecsukott állapotban 4 méter alatt van. Az oldalsó terelőponyvák automatikusan felcsukódnak/lecsukódnak a gravitáció segítségével, működtetésük nem igényel hidraulikus csatlakozót. A Terra Link Plus rendszer 8 ̊-ban képes elmozdulni a megfelelő talajkövetés érdekében. A rotorok átmérője 3,35 méter és 3,23 méter, 11 kar található az első és 12 darab a hátsó rotoron. A munkaszélesség egyoldali rendképzésnél 6,65 méter, kétoldali rendképzésnél 13 méter – 2 kis rendképzésnél (VARIO modell) 7,85 méter. A minimális teljesítmény igénye 60 LE. Az elméleti terület teljesítmény: 7,5-8 ha/óra.

Itt már a Terralink Quattro futóművel szerelt géppel találkozunk, amely az oldal irányú talajkopírozást is lehetővé teszi.

A gép magassága 3,99 m és a kihúzott rotorkarok esetén tárolási magassága alacsonyabb gépszínek esetén 3,5méterre csökken.
Az új alváz magasabb 500 mm -es kiemelési magasságot tesz lehetővé táblavégi fordulók esetén.

Az új design a piac kívánalmainak megfelelő és a 3 részes alváz egyszerűbb összeszerelést és szállítást tesz lehetővé.

Az automatikus rendhatároló kiemeléskor együtt mozog a rotorral és gravitáció hatására csukódik le a munka megkezdésekor.
380 mm-es szállítási kerekek mellé elérhető a sárvédő is.

Kérjük, a részletekkel kapcsolatban keresse a Készenlét Zrt. értékesítő kollégáit vagy a VICON termékreferenst az alábbi elérhetőségeken:

Stefák Szabolcs
Mobil: +36/30/331-6061
E-mail: stefak.szabolcs@keszenlet.hu

Készenlét Zrt.
http://keszenlet.hu/fukaszak/termekek/58

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

MaterMacc gabonavetőgépek a Készenlét Zrt. gépkíná... A Készenlét Zrt. hosszú ideje sikerrel forgalmazza partnerei körében az olasz MaterMacc cég által gyártott gabonavetőgépeit. A gépeket magas műszaki ...
20 ezer négyzetméterrel bővíti a telephelyét a CLA... Sikeresen lezárult az ingatlanvásárlás: a német gépgyár déli, a svácji határhoz közeli telephelyét bővíti, ezért megvásárolta a valamikori Doerr KG b...
Ricosma permetezőgépek a Készenlét Zrt. gépkínálat... A Készenlét Zrt. kizárólagos magyarországi forgalmazóként hosszú ideje forgalmazza partnerei részére a Ricosma olasz cég által gyártott vontatott és ...
Sorozatban a harmadik éve hiánycikk Németországban... Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is túl kevés a széna és a szalma Németországban. Ám most nagy különbség van az egyes tartományok ellátottságában. A ...
Az eszközgyártásba is belefog a Készenlét Zrt. idé... Tavaly ősszel ünnepelte 30. születésnapját a Készenlét Zrt, ami mára a hazai mezőgazdasági- és eszközpiac meghatározó szereplője lett. A családi váll...
Új Sampo kombájn a láthatáron A finn Sampo Rosenlew saját színekben értékesíti 2020-tól az általa gyártott gépeket, mellyel véget ér a John Deere vállalattal kötött többéves koráb...