KÖCKERLING VECTOR szántóföldi kultivátor

A mulcsművelésre szakosodott német Köckerling gyár alapművelésre is alkalmas hidraulikus csukású nehéz szántóföldi kultivátora a VECTOR, mely 4,6 métertől 9 méteres munkaszélességig hat modellváltozatban érhető el.

A VECTOR a gyár szántóföldi kultivátorainak zászlóshajója. Ebben a gépcsaládban összpontosul a masszivitás, a komfortos kezelés és a páratlan intelligencia. Jellegüket tekintve a gépek vontatott kivitelűek. A vonórudak teleszkóposak, és akár ikerkerekes traktorokhoz is optimálisan beállíthatók, garantálva a lehető legjobb táblavégi fordulást.

A sorozat a piacon egyedülálló módon változtatható munkaszélességű. A 4,6 méter szélesből 6,2, az 5,7-ből 8 és 7-ből 9 méteres gép építhető egy bővítőkeret segítségével. A keret gyorsan, praktikusan szerelhető, növelve mind a kultivátor, mind a gazdaság különböző teljesítményű traktorainak kihasználtságát.

A kultivátorcsalád vontatási teljesítményigénye 50-80 LE méterenként a munkamélység és a talajviszonyok függvényében.

Vázmagassága 85 cm, amely garancia az eltömődésmentes munkavégzéshez. A gép négygerendelyes konstrukció. Kapái szériában dupla rugós biztosítású, merev száras kapák, 27 cm-es osztástávolsággal. A biztosítás 550 kg-os terhelésnél old ki, de ha ez kevés lenne, opcióként rendelhető hidraulikus biztosítás is, aminél ez az érték 720 kg-ra növekszik. Ez utóbbi esetben a késszárak vastagsága 30 mm a széria 25 mm-el szemben. A hidraulikus biztosítás ezen felül kíméletesebben és kevésbé dinamikusan terheli a gép vázszerkezetét.

A VECTOR 350 mm szélességű TOP-MIX szárnyas, késes művelőelemekkel van szerelve, melyekkel megvalósítható a teljes keresztmetszetű sekély tarlóhántás, de a késszárnyak levétele után az akár 30 cm-es mélységű alapművelés is. A 80 mm széles kopócsúcsok edzett keményfémből készültek, ezek a BETEK kapacsúcsok, melyek jellegzetessége, hogy teljes élettartamuk alatt megtartják hosszúságukat függetlenül a kopás mértékétől. Hasznos alternatíva az alapművelési feladatok esetén a 40 mm széles vésőkés, amely használata mellett jóval kisebb energiával tudjuk elvégezni a mélyítő jellegű művelési feladatokat.

A kapák munkáját laprugós bakhátbehúzó és simítósor követi, mely gondoskodik a tökéletes egyengetésről. Pozíciójuk, intenzitásuk állítható. Úgyszintén az egyengetést és a visszatömörítést segítik a hengerek előtt található rugós elmunkálók.

Mint minden KÖCKERLING gépen, itt is a már jól ismert 530 mm átmérőjű dupla STS (Soil To Soil) henger végzi a visszatömörítést. A kettős öntisztuló elrendezés a termőfölddel feltelt hengerekkel nedvesebb viszonyok közt is talajkímélő, eltömődésmentes lezárást eredményez. Száraz állapotok mellett pedig, amikor az „U” profilok nem tudnak megtelni földdel, inkább a rögtörő, aprító hatása kerül előtérbe. Az STS ún. kontúr kivitelben is rendelhető, amely egy billenőpont segítségével még kifinomultabb talajkövetést tesz lehetővé. A hengereket egy sor állítható, rugó előfeszítésű, 13 mm átmérőjű szalmaterítő fésű követi, melynek használata egyenletes talajfelszínt és kiváló szármaradvány-eloszlást eredményez.

Mindegyik típus hidraulikus mélységszabályozással rendelkezik. A mélység szinkronban változik az első mélységhatároló kerekeknél és a hátsó hengereknél egyaránt egy mechanizmus segítségével. A beállított munkamélység egy skála segítségével a traktorfülkéből kontrollálható.

Ezen kívül az „EASY SHIFT” ISOBUS-os szabályozás is elérhető a gépekhez. A rendszer képes három előre beállított mélységben manuálisan, illetve előírástérkép alapján automatikusan, fokozatmentesen szabályozni a munkamélységet, ezzel illeszkedve a precíziós gazdálkodás eszközrendszerébe.

A hosszú élettartamot egy különleges megoldás szavatolja. A VECTOR valamennyi csuklópontja egy szorítóhüvelyes/kónuszos megoldással kapcsolódik a váz furataihoz, megakadályozva azok kopását. Ez a kialakítás a LOCK PIN fantázianévre hallgat.

A biztonságos közúti közlekedést a kétvezetékes légfékberendezés garantálja.

Növelve kultivátorunk kihasználtságát az opciós SPEED DRILL használatával egy menetben takaró- vagy köztes növény is kivethető. A 400 literes tartálykapacitással rendelkező mechanikus adagolású, pneumatikus magtovábbítású berendezés közvetlenül a pálcás elmunkálóhoz juttatja az aprómagvakat.

Az opciós kínálat további lehetőségeket rejt magában. Az osztott BOXER tartály segítségével egy menetben elvégezhetjük a műtrágya-kijuttatást. Hatékony segítő lehet a VECTOR hígtrágya talajba injektálásához is, ebben az esetben a kapák mögé szerelt csövezést kell alkalmaznunk az opciós listából. A lejtőtárcsával gondtalanul tarthatjuk a nyomvonalat lejtős területeinken. A megfelelő kapcsolószerkezettel speciálisan a KÖCKERLING vontatott talajművelő gépeihez megtervezett PWA profilos hengert is használhatjuk a még jobb visszatömörítés érdekében.

A német gyártó feltette a koronát fejlesztéseire. A függesztett TRIO,valamint a vontatott QUADRO kultivátorok után teljessé vált a cég grubberkínálata, mégpedig a piac egyik leginnovatívabb, legrátermettebb kultivátorcsaládjának formájában.

VECTOR: amikor nincs más irány!

Kérjük, bővebb információkért keresse munkatársainkat!

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Sekély és mély talajlazítók a gazdaságos növényter... Az ekéken túl, egyéb lazítók is segítik a gazdálkodókat a talaj megfelelő megmunkálásában. A sekély műveletekben a tárcsák, míg mélyebben a közép és m...
2,3 milliárdos beruházást tervez jövőre a KITE... Erősödik a precíziós gazdálkodás, Szerbiában terjeszkednek, faiskolát alapítottak, és speciális szakműhelyt építenek. A Szabó Leventével, a KITE Zrt. ...
Alkalmazkodik a modern igényekhez Väderstad Ferox ... Új talajművelő munkagépcsaládként mutatkozik be a Väderstad Ferox, amely a nagy sikerű NZ Aggressive magágykészítő család alapjaira épül, és 5, 6, 7, ...
Garmadányi géppel ünnepel a John Deere és a KITE a... A KITE 45 éves, a John Deere pedig 100 éves születésnapját ünnepli idén. Ezzel kapcsolatban tartott sajtóbejárást és szakmai bemutatót az egyik legnag...
Elfelejtenék a szántást, mert van jobb „A teljesítmény mindig társuljon pontossággal és minőségi munkavégzéssel”- mondta Kalmár Tibor, Väderstad Kft. ügyvezetője, mivel vetésnél a tőtáv hel...
A precíziós eszközök kompatibilitása nélkül elmara... A precíziós eszközök gyártóinak meg kellene teremteniük a kompatibilitást egymás termékei, illetve az azok által gyűjtött adatok között, ugyanis jelen...