Garmadányi géppel ünnepel a John Deere és a KITE az AGROmashEXPO 2018-as rendezvényén

A KITE 45 éves, a John Deere pedig 100 éves születésnapját ünnepli idén. Ezzel kapcsolatban tartott sajtóbejárást és szakmai bemutatót az egyik legnagyobb magyarországi gépforgalmazó cég az AGROmashEXPO 2018-as rendezvényén a budapesti Hungexpo vásárközpontban. Minden szakasz és géposztály jelen volt, a veterán traktoroktól a kisebb kategóriákon keresztül egészen a 620 lóerős, gumihevederes járófelületű gépekig. A John Deere és a KITE igazán kitett magáért.

Veterán traktorok a frontvonalban

Az amerikai John Deere vállalat 1956-ban tette be a lábát Európába, ekkor vette meg a Lanz gyárat a dél-németországi Mannheimban. Az ekkor gyártott veterán traktorok is gyönyörű állapotban sorakoztak fel a KITE pavilonjában.

Ide kattintva nézheti meg a bemutatón készített videónkat a veteránokról.

Videón a John Deere veterán traktorai

A John Deere és a KITE hadrendbe szedte a traktorokat, a pompás veteránok is felsorakoztak
A John Deere és a KITE hadrendbe szedte a traktorokat, a pompás veteránok is felsorakoztak
A John Deere és a KITE hadrendbe szedte a traktorokat, a pompás veteránok is felsorakoztak
A John Deere és a KITE hadrendbe szedte a traktorokat, a pompás veteránok is felsorakoztak
A John Deere és a KITE hadrendbe szedte a traktorokat, ő a 4630-as
A John Deere és a KITE hadrendbe szedte a traktorokat, ő a 4630-as

A 100 éves időtartam alatt 600 különböző modell készült a John Deere traktorokból. A cég az indulása óta a felhasználói igényekre igyekszik traktorokat fejleszteni. A legkisebbtől a legnagyobb gépig minden kategória elérhető – mondta Orbán Ernő, a KITE kereskedelmi igazgatóhelyettese, aki Kiss Sándor, a KITE szántóföldi gépértékesítési osztályvezetőjével közösen kalauzolt végig az impozáns gépek során.

Az 5-ös széria

A veterán traktorok után az 5-ös széria következett, amelyik a szántóföldi gazdálkodás beszálló sorozata a John Deere és a KITE szerint egyaránt.

A John Deere 5090
A John Deere 5090

A vállalat az 5100R sorozatú géppel prémium kategóriát teremtett, mivel ez minden extrával felszerelt, akárcsak a nagyobb testvérei. Ilyen a rugózott fülke és a független kerékfelfüggesztés. Ez azoknak a gazdaságoknak lehet érdekes, ahol különleges felhasználásra van igény. 

A 6-os sorozat Magyarországon az egyik legkedveltebb: a mannheimi traktor

A 6105 MC típus sokkal fordulékonyabb, mint a hasonló kategóriájú gépek. Rendelhető alacsony fülkemagassággal. Ez a jellemző az állattartó telepeken dolgozóknak fontos.

A 6 R egy magasabb minőséget képvisel – ez a vezértraktor. Itt egy olyan erőgépről beszélhetünk, ami a mezőgazdasági munkálatok jelentős részét, legalább ⅔-át képes elvégezni. A kis gazdaságoknál ez a 6 RS, a közepes gazdaságoknál a 7RS és a nagy gazdaságoknál a 8RS traktorok képesek arra, hogy hidraulika-teljesítményben, lóerőben és vontatásban alkalmas legyen a munkafolyamatok döntő többségére – mondta Orbán Ernő.

A 6-os sorozat M kategóriája 110-195 lóerőig terjed, míg az R-es 110-250 lóerő teljesítményig képes erőt kifejteni. Ez a sorozat teljes alvázas koncepciót kínál. Ez azt jelenti, hogy az alváz egy teherhordozó elem, ezáltal a traktornak stabilitást ad, illetve a fülke rázkódás átvitele is nagyobb. Emiatt ezek a traktorok tartósabbak, nagyobb teljesítőképességűek és kényelmesebbek a nem teljes alvázas traktorokhoz képest.

Minden munkaeszköz üzemeltetésére alkalmas a 7R széria

A John Deere 7R sorozat 7250R olyan univerzális gép, ami minden eszköz üzemeltetésére alkalmas, már nagy hidraulika teljesítménnyel bír. De van elég önsúlya ahhoz, hogy a nehezebb talajmunkákra is tökéletesen alkalmazható legyen. Ez mind a könnyebb, mind a nehezebb munkákra alkalmas – folytatta a KITE kereskedelmi igazgatóhelyettese.

A 7250R
A 7250R
Igazi nagyfiúk a 8-as sorozatban

A 8245R már egy amerikai gyártás. Univerzális traktor, a magyar piacon nagyon kedvelt darab. Jó súly-lóerő aránnyal rendelkezik. Ebben a modellsorozatban már 400 lóerőig megy el a márka. A legnagyobb a 8400 R típus, ez a talajmunkában egyfajta határ, ha efölé megyünk, a gép már nem tudja átvinni a teljesítményt a talajra. Ez 300-350 Le-nél lép életbe – mondta Orbán.

9620 RX a John Deere zászlóshajója

9620 RX – gumihevederes, törzscsuklós kormányzású gép, 620 lóerő teljesítményig lehet vele elmenni. Ezzel a járószerkezettel képes azt a vonóerőt átadni, ami szükséges a nagyméretű, 15-18 méteres munkaeszközök használata esetén. A gépek fajlagos üzemeltetése is nagyon kedvező. A traktor 4 darab hevederrel rendelkezik, aktív fülkerugózása van, a járószerkezet pedig olyan, hogy a nagy tömeg ellenére a talajtaposása és tömörítése sokkal kisebb, mint a kerekes társaié. Ez 25-26 tonna feletti gépeknél kiemelkedő tulajdonság. A 9620 RX a John Deere zászlóshajója, mert ettől jelenleg nincs nagyobb traktora.

A 9620 RX a John Deere zászlóshajója
A 9620 RX a John Deere zászlóshajója

Századik születésnapját ünnepli a John Deere az idén
Századik születésnapját ünnepli a John Deere az idén
Share Button

Kapcsolódó cikkek

Nagy traktor márkák évfordulói 2014-ben Kedvencek a világ körül és itthon. Több ezer mezőgazdasági munkában bizonyítottak sokak kedvenc traktorai, és évtizedek óta töretlenül építik és erősí...
Ismét a világ első száz legjobb márkája között a J... Idén is nyilvánosságra hozták a Best Global Brands nevű listát, amely minden évben a világ legjobb márkáit teszi rangsorba. A John Deere a tavalyihoz ...
John Deere 6125 M – egyértelműen előnyös A 6M sorozatú traktorokat úgy tervezte a John Deere, hogy előnyök sokaságát nyújtsa a gazdák számára a szántóföldeken és az addig vezető úton is. A me...
John Deere csodák a 40-es és 50-es évekből A John Deere már 1837 óta a világ traktorpiacának meghatározó gyártójának számít. Következzen egy képes összeállítás, melyben az 1940-es és az 1950-es...
Lábbelik az igazi John Deere rajongóknak A mezőgazdasági gépek szerelmeseinek is kedveskednek már a ruhagyártók. Pólók, sapkák, kabátok... mindegyikből gyártanak már adott márkajelzéssel ellá...
Melyek voltak az év traktorai az elmúlt 18 évben?... 18 éve hirdetik ki minden évben az Év traktora díj győztesét. Az elmúlt években vegyesen alakult a díjat megnyerő gyártók névsora, a John Deer-től a F...