Ingyen tanulhat a zöldség- és gyümölcsfeldolgozás gyakorlatáról

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ingyenes szakmai programsorozatának részeként az őszi félévben is meghirdette a „Tanuljunk együtt! – Zöldség-gyümölcs feldolgozás” rendezvényét. A NAK Élelmiszeripari Igazgatósága lehetőséget biztosít a zöldség- és gyümölcsfeldolgozás területén működő gazdák szakmai ismereteinek bővítésére. Az esemény 2018. október 26-27-én lesz Budapesten, a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán.

A rendezvény célja egy olyan elméleti és gyakorlati tudás átadása, melynek során az első napon bemutatják a vonatkozó jogszabályokat, előírásokat, élelmiszerbiztonsági és higiéniai követelményeket. A résztvevők megismerhetik az alapanyagokra vonatkozó előírásokat, a zöldség- és gyümölcstartósítás alapjait, a használható adalékanyagokat, valamint az esetleges kiváltásuk lehetőségét. Elsajátítják a feldolgozást követő címkézési előírásokat, és megismerkedhetnek a legújabb innovációs eljárásokkal, trendekkel, fejlesztési javaslatokkal. A FruitVeb anyagát szemléztük.

A zöldség- és gyümölcsfeldolgozás elméletét és gyakorlatát ingyen tanulhatják meg a résztvevők a NAK kétnapos, budapesti rendezvényén
A zöldség- és gyümölcsfeldolgozás elméletét és gyakorlatát ingyen tanulhatják meg a résztvevők a NAK kétnapos, budapesti rendezvényén

A második napon a gyakorlati programok bontott csoportokban zajlanak. A gyümölcsfeldolgozás során a lekvár- és befőttfélék, a levek, a szörpök és az aszalt termékek gyártását szemléltetik. A zöldségfeldolgozásban pedig főként a savanyítást, a zöldséglevek és zöldségcsipszek készítését mutatják be. Az érdeklődőket az általános gyakorlatokon kívül termékfejlesztési javaslatokkal és szemléletformáló, hasznos ötletekkel várják.

20 fő vehet részt, regisztrálni szükséges

Fontos, hogy a programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az utazás és az egyéb, a rendezvényhez kapcsolható költségek (a szállás, valamint a programban foglalt ellátáson kívüli étkezések) a résztvevőket terhelik. A részletes programtervet tartalmazó meghívó és a regisztrációs link itt érhető el.

A programon összesen 20 fő részvételét tudják biztosítani, 10 fő zöldségfeldolgozó és 10 fő gyümölcsfeldolgozó csoportbontásban, így a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. A jelentkezést követően a szervezők felveszik Önnel a kapcsolatot, további kérdés esetén pedig a polczer.katalin@nak.hu email-címre küldött levélben érdeklődhet.

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Gyümölcstermelők téli továbbképzése rendezvénysoro... A szakmai fejlődés minden szakember számára fontos, így a gyümölcstermesztés területén dolgozóknak is. A programon résztvevők friss információkat tudh...
Mi lesz idén a zöldség-gyümölcs ágazatban? 2013-ban döcögősen indult be a szezon, köszönhetően a hosszúra nyúló télnek. Idén azonban enyhe volt a tél és korán megérkezett a tavasz is: előbb kez...
A zöldséghajtatás technológiai korszerűsítése... A mezőgazdaságban kiemelt szerepe van a különböző fejlesztéseknek, manapság már sok hazai termelőnek és befektetőnek fontos, hogy a legkorszerűbb zöld...
Rekordtermés helyett csak jó közepes várható a gyü... A korábban jelzett rekordtermés helyett csak jó közepes termés várható a magyarországi gyümölcsösökben, főként az elmúlt hét időjárása miatt - mondta ...
Így maradt bio a nem bio cseresznye Személyes hangvételű cikket olvastunk a Kapanyél oldalán, mely a cseresznyefák hasznosságáról szól. Pro és kontra érvek kerülnek egymással szembe, szó...
Tökéletes komposzt néhány hónap alatt A kertben és a konyhában nagy mennyiségű szerves hulladék keletkezik, amit számos gazda szemetesbe dob vagy eléget, ezzel rontva a környező lakosok él...