Burgonyatermesztés takarással, vagy nélküle?

A biokertészeteket a klímaváltozás és a fokozódó piaci verseny arra sarkalja, hogy minél jobb módszerrel a lehető legtöbb terményt állítsák elő a lehető legkisebb költségen. 10 biogazdaság bevonásával szakemberek a korai burgonyafajták termesztését kezdték vizsgálni: megéri-e fátyolfóliás takarással termeszteni, vagy jobb a hagyományos módszer? […]

Tovább…

Démon, Balatoni rózsa, Somogyi kifli, Katica – Mi a közös bennük?

Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy kiváló étkezési minőségű burgonyának? Mivel jár a Prémium Hungaricum elnevezésű minősítés? A Pannon Egyetem Burgonyakutatási Központjának négy burgonyafajtája nyerte el ezt a minősítést. A Démon, a Balatoni rózsa, a Somogyi kifli és a Katica ettől kezdve nem csupán kiváló étkezési minőségű burgonyának számít, de védjegyoltalmat is kapott. Dr. Polgár Zsolttal a Pannon Egyetem igazgatójával, aki egyben a Burgonyakutatási központ tudományos főmunkatársa is, beszélgettünk a minősítés kapcsán. […]

Tovább…

Prémium Hungaricum minősített burgonyafajták

Kiváló étkezési minősége alapján négy burgonyafajta nyerte el a Prémium Hungaricum minősítést és a vele járó védjegyhasználati jogot a Hungaricum Szövetség és a Prémium Hungaricum Egyesület véleménye alapján. A „kitüntetésben részesült” fajták a Balatoni rózsa, a Katica, a Démon és a Somogyi kifli. Most ezen burgonyák jellegzetességeit mutatjuk be Dr. Polgár Zsolt szakértőivel, a Pannon Egyetem igazgatójával, aki egyben a Burgonyakutatási Központ tudományos főmunkatársa is. […]

Tovább…