A győrvári Gasztronómiai Fesztivál és Böllérverseny alkalmával a vetélkedésre 30 csapat jelentkezett, többek között Vas megyéből, Erdélyből, a Felvidékről és a Muravidékről érkeztek a versenyzők. A sátraknál a különböző tájak hagyományai szerint készült disznóságokból csemegézhettek az érdeklődők. A kolbásztöltés volt az egyik legfontosabb tevékenység, ugyanis sikerült elkészíteni Magyarország leghosszabb kolbászát is, a rekordot immár egy 3490 méteres darab tartja.
A Gasztronómiai Fesztivált és Böllérverseny már a hetedik volt a sorban Győrváron. A kolbásztöltési rekordot 2020. február 8-án érték el, a 3490 méter hosszú kolbásszal. A 3000 kg nyersanyagból szakemberek és segítők sokasága formálta a több, mint 3 kilométer hosszú hentesárut. A versenyzők kicsivel 12:30 után készültek el a nagy művel. Sebestyén István, a magyar rekordok szövetségének regisztrátora a hivatalos mérést követően bejelentette: a Győrváron készült 3490 méteres kolbász bőven megdöntötte a magyar rekordot.
Az asztalokon való elhelyezés volt a legnagyobb kihívás
Szakács Zoltán, a töltés szakmai vezetője szerint a legnagyobb kihívás a kolbász sértetlen elhelyezése volt az összetolt asztalokon. Kaczor Zsolt polgármester elmondta, hogy maga sem számított arra, hogy a kísérlet előtt tervezett 3 kilométert ennyivel sikerül meghaladni. Hozzátette, hogy jövőre, a 8. böllérversenyen egy másik gasztronómiai rekord megdöntésével próbálkoznak majd – írta a Vaol.hu.