Vadhúsfeldolgozó üzem létesült 814 millióból a szabolcsi Napkoron

Vadhúsfeldolgozó üzemet adtak át a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Napkoron. A 814 millió forint értékű beruházásból elkészített gyár elsősorban a vadászati szezon alapanyagait dolgozza majd fel. Az itt előállított friss és fagyasztott vadhús lesz az egyik fő termék. A szezonalitást prémium kategóriás sonkafélékkel, füstölt szalámival, kolbásszal, érlelt marha- és vadhúsokkal, illetve szuvidált (vákuum alatt főzött) termékek gyártásával egyensúlyozzák, a gyár egy másik üzemrészében a tervek szerint lőtt szárnyasvadat és más baromfiféléket dolgoznak fel. […]

Tovább…

3490 méter hosszú kolbász az új magyar csúcstartó

A győrvári Gasztronómiai Fesztivál és Böllérverseny alkalmával a vetélkedésre 30 csapat jelentkezett, többek között Vas megyéből, Erdélyből, a Felvidékről és a Muravidékről érkeztek a versenyzők. A sátraknál a különböző tájak hagyományai szerint készült disznóságokból csemegézhettek az érdeklődők. A kolbásztöltés volt az egyik legfontosabb tevékenység, ugyanis sikerült elkészíteni Magyarország leghosszabb kolbászát is, a rekordot immár egy 3490 méteres darab tartja. […]

Tovább…

Kolbászban erősek vagyunk: a 12. legtöbb kolbászt exportálta a világon Magyarország

Hazánk tavaly 18 ezer 900 tonna kolbászt exportált 45 országba, amivel a 12. lett a világon – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a 23. Békéscsabai Kolbászfesztivál alkalmával. Szijjártó Péter kifejtette, a magyar gazdaság exportorientált, a növekedési pálya pedig függ a kivitel volumenétől. Annak értéke az elmúlt 2 évben 100 milliárd euró felett volt, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a magyar gazdasági növekedés meghaladta az uniós átlagot. Az exportban kiemelt szerepe van az élelmiszeripari termékek kivitelének, ugyanis világszerte nő a kereslet a minőségi magyar termékek iránt. […]

Tovább…