3490 méter hosszú kolbász az új magyar csúcstartó

A győrvári Gasztronómiai Fesztivál és Böllérverseny alkalmával a vetélkedésre 30 csapat jelentkezett, többek között Vas megyéből, Erdélyből, a Felvidékről és a Muravidékről érkeztek a versenyzők. A sátraknál a különböző tájak hagyományai szerint készült disznóságokból csemegézhettek az érdeklődők. A kolbásztöltés volt az egyik legfontosabb tevékenység, ugyanis sikerült elkészíteni Magyarország leghosszabb kolbászát is, a rekordot immár egy 3490 méteres darab tartja.

A Gasztronómiai Fesztivált és Böllérverseny már a hetedik volt a sorban Győrváron. A kolbásztöltési rekordot 2020. február 8-án érték el, a 3490 méter hosszú kolbásszal. A 3000 kg nyersanyagból szakemberek és segítők sokasága formálta a több, mint 3 kilométer hosszú hentesárut. A versenyzők kicsivel 12:30 után készültek el a nagy művel. Sebestyén István, a magyar rekordok szövetségének regisztrátora a hivatalos mérést követően bejelentette: a Győrváron készült 3490 méteres kolbász bőven megdöntötte a magyar rekordot.

A győrvári kolbászkészítés eredménye egy 3490 méteres, rekordhosszúságú darab lett - Fotó: Vas Népe online - VAOL.hu
A győrvári kolbászkészítés eredménye egy 3490 méteres, rekordhosszúságú darab lett – Fotó: Vas Népe online – VAOL.hu

Az asztalokon való elhelyezés volt a legnagyobb kihívás

Szakács Zoltán, a töltés szakmai vezetője szerint a legnagyobb kihívás a kolbász sértetlen elhelyezése volt az összetolt asztalokon. Kaczor Zsolt polgármester elmondta, hogy maga sem számított arra, hogy a kísérlet előtt tervezett 3 kilométert ennyivel sikerül meghaladni. Hozzátette, hogy jövőre, a 8. böllérversenyen egy másik gasztronómiai rekord megdöntésével próbálkoznak majd – írta a Vaol.hu.

A rekordot hozó kolbásztöltés videóját itt lehet megnézni:

Share Button

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként értesüljön fontos agrárhírekről, támogatásokról, rendeletekről!

Kapcsolódó cikkek

Disznó- és csirkehús helyett sáskát fogunk enni... Komoly problémákat okozhat a jövőben a növekvő társadalom hússzükségletének biztosítása. Szakértők szerint a jelenleg tömegesen tenyésztett és fogyasz...
Negatív rekordot hozhat 2017 a kukoricatermesztésb... Negatív rekordot állíthatnak fel idén hazánk gazdálkodói kukoricatermesztés terén. Hosszú idő után 2017 lehet az első év, amikor akár 1 millió hektár ...
Húsnagykerben csapott le a Nébih – 9 tonna húst fo... Az élelmiszerágazatban a termékek jelölése kiemelten fontos annak érdekében, hogy nyomon követhető legyen a származásuk és ’életútjuk’ akár a vevő szá...
Húst hússal lesz az új divat Az élelmiszertermelés komoly kihívás előtt áll, mivel a következő évtizedekben az élelmiszer iránti kereslet 70%-kal is nőhet, miközben jelentős étren...
Az EU tesz róla, hogy eggyel kevesebb gond miatt f... Nem is gondolnánk, hogy egy kiadós fejfájást akár egy kiadós étkezés is okozhat. Kutatók ugyanis felfedezték, hogy némely élelmiszeradalék túlzott has...
Csak mesterséges hús kerül az emberiség tányérjára... Harminc év múlva az emberek már nem ölnek állatokat a húsukért a híres brit milliárdos szerint. Richard Branson, a Virgin lemezkiadó dúsgazdag tulajdo...